Nederlandse extremisten plegen zelfmoordaanslagen

Geen categorieapr 23 2014, 13:59
Nederlandse extremisten hebben zelfmoordaanslagen gepleegd in Irak en Syrië.
Volgens minister Plasterk van Binnenlandse Zaken hebben twee uit Nederland afkomstige moslimextremisten onlangs zelfmoordaanslagen gepleegd in Irak en Syrië. Hij zei dat bij de presentatie van het jaarverslag van de AIVD, de Nederlandse geheime dienst.

Eén van de terroristen pleegde een aanslag met een rugzak op een burgerdoel in Irak, de ander liet een autobom ontploffen in Syrië. Beide mannen kwamen bij de aanslagen om het leven. Meer wil de minister niet over de twee terroristen kwijt.

Let wel: de kornuiten van deze 'heren', die ook meevechten in Syrië en Irak, kunnen als ze een Nederlands paspoort hebben uiteindelijk gewoon terugkeren naar ons land. Wat denkt u dat zij van plan zijn als ze hier zijn? De hele dag op de bank te zitten en Sterren Springen kijken?
Plasterk wil niet meer informatie vrijgeven over de terroristen in kwestie, wat ik bijzonder problematisch vind. Als maatschappij hebben we er recht op te weten om wie het gaat en waar ze vandaan kwamen. Het is namelijk alles behalve ondenkbaar dat zij zich gesteund wisten door andere extremistische moslims in hun wijk/plaats. Misschien zelfs wel door familieleden. Het lijkt me handig als dat a) wordt uitgezocht en b) de samenleving/omwonenden daar rekening mee kunnen houden. Voor je het weet pleegt een broertje of een neefje van één van de zelfmoordterroristen een aanslag in Nederland.
Hoe dan ook, het is natuurlijk al erg genoeg dat er Nederlanders waren die zichzelf maar wat graag opbliezen in het Midden-Oosten, maar het verhaal wordt zo mogelijk nog zorgwekkender:

Wel zei Plasterk dat de stroom jihadisten vanuit Nederland voorlopig nog niet is gestopt. Onder hen zijn steeds jongere mensen en in toenemende mate ook vrouwen. Ongeveer dertig jihadisten zijn intussen weer teruggekeerd.

Het meest hilarisch? Die teruggekeerde strijders worden "nauwlettend in de gaten gehouden" door de AIVD "vanwege mogelijke radicalisering." Ja, dat leest u goed: mogelijke radicalisering. Blijkbaar werden ze door de AIVD nog niet als 'radicaal' beschouwd toen ze op het vliegtuig naar Syrië stapten, om daar zij aan zij te vechten met Al Nusra, Al Qaeda en andere terroristische organisaties.
Beste meneer Plasterk: die jongeren zijn niet 'mogelijk' geradicaliseerd, zij waren al radicaal en zijn dat nog steeds.
Tenslotte:

Volgens de Turkse onderzoeksjournalist Erkan Metin, die vorige week in Den Haag Tweede Kamerleden toesprak, heeft de Syrische geheime dienst enkele maanden geleden een Nederlander gearresteerd die het gifgas sarin bij zich droeg.

Goed hoor, dat dergelijke types in de gaten worden gehouden vanwege mogelijke radicalisering. Anders zou je nog denken dat de staat dit soort tikkende tijdbommen volstrekt niet serieus neemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten