"Onze jongste gijzelaar"

Geen categorieapr 20 2014, 12:44
Syrische jihadisten gijzelen een peuter.
Ik heb het veel vaker geschreven, maar ik herhaal het nog maar eens: de terroristen die het opnemen tegen Bashar al-Assad zijn geen haar beter dan hij. Sterker nog, de kans is groot dat ze zo mogelijk érger zijn.

According to Sham Times and otherArabic websites, jihadi social media networks posted the above picture of a child sitting on the ground while surrounded by armed men pointing their rifles at him.  The caption appearing with the picture, purportedly posted by a supporter of the Free Syrian Army, is “Our youngest hostage from among the hostile sects of Kessab.”

Kessab is een voonamelijk christelijk-Armeens dorp in Syrië nabij de Turkse grens. Er wonen ook alawieten (waar de peuter er één van zou zijn). Eerder werd het bezet door jihadisten die hele kerken ik de hens zetten en de boel terroriseerden waardoor maar liefst 2000 mensen vluchtten. Een dozijn families mochten echter niet vertrekken. Zij moesten achterblijven als gijzelaars.
Hoewel sommige (militanten-vriendelijke) commentatoren twijfelen over de authenticiteit van de foto, kan er geen twijfel over bestaan dat de 'rebellen' zich schuldig maken aan de ene na de andere schending van de mensenrechten. We moeten dan ook serieus rekening houden met de mogelijkheid dat het wel degelijk echt is.
Sterker nog, volgens Al Qaeda wordt het kind vastgehouden in Latakia:
Ondertussen blijven het Westen en Turkije (met name die laatste) de rebellen steunen. Het is onverdedigbaar en onbegrijpelijk.
Indien het verhaal over de peuter klopt moet het Westen ingrijpen in Syrië: niet om Assad onderuit te halen, maar om Al Qaeda uit het land te jagen en gegijzelde burgers te bevrijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten