'Opstelten loog over drugsdeal'

Geen categorieapr 04 2014, 11:29
Volgens de advocaat van drugsdealer Cees H. kreeg zijn client 5 miljoen gulden van de staat.
Aangezien Tweede Kamerleden De Telegraaf elke dag lezen kon dit bericht in die krant weleens voor bijzonder grote problemen zorgen voor minister Opstelten. De advocaat van drugsbaron Cees H. zegt namelijk dat zijn client geen 1,25 miljoen gulden heeft gekregen van de staat - het bedrag waar Opstelten het over had toen hij het parlement informeerde over de deal die zijn staatssecretaris Teeven sloot met de crimineel in kwestie - maar vijf miljoen.

Dat zegt H.'s voormalige advocaat Piet Doedens vrijdag in een interview met de Volkskrant. Volgens Doedens maakte het OM in september 2011 het miljoenenbedrag over naar zijn advocatenkantoor, die het geld weer doorsluisde naar de bankrekening van H.

"Het was allemaal lulkoek wat Opstelten verkondigde. Het was liegen en omzeilen, en de Kamer slikte dat," aldus de advocaat. "Ik heb de overschrijving hier voor me. Op 10 september 2001 heeft het OM bijna 5 miljoen gulden overgemaakt naar een derdenrekening van mijn kantoor. En hij heeft dat vervolgens doorgestuurd naar zijn client, die dus opeens een paar miljoen gulden kon witwassen. Met zegening van Fred Teeven en dus van de staat.
En dat is nog niet eens alles: de drugsbaron zou namelijk ook hele panden, juwelen, auto's en een jacht hebben teruggekregen. Oh, en hij kreeg natuurlijk ook nog eens gratie.
H.'s huidige advocaat Jan-Hein Kuijpers liet eerder ook al weten dat het overgemaakt bedrag significant hoger is dan de 1,25 miljoen van Opstelten.
Als deze verhalen kloppen - en waarom zouden de heren advocaten liegen? - moet Opstelten zich eerst maar eens verantwoorden in de Kamer... en daarna naar huis worden gestuurd. Het is tegenwoordig blijkbaar normaal dat falende bewindspersonen blijven zitten, maar dit gaat veel verder dan dat: we hebben het hier over keihard liegen tegen de volksvertegenwoordiging. Als de Kamer ook nog maar iets van eer- en verantwoordelijkheidsgevoel heeft moet deze man vandaag nog met pensioen worden gestuurd. Ga andere mensen maar pesten, Ivo, het parlement is heilig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten