Politie Boston staat klaar voor actie bij marathon

Geen categorieapr 21 2014, 13:00
Veiligheid.

De politie in Boston zet vandaag duizenden agenten in om te voorkomen dat terroristen opnieuw toeslaan tijdens de marathon. De 118e editie van het evenement wordt zwaar beveiligd. Vier maanden na de aanslag kwamen de autoriteiten voor het eerst bijeen om te kijken hoe ze de beveiligingsoperatie moesten opzetten. Een flinke klus, want dit jaar worden er veel meer mensen verwacht: 36.000 hardlopers en een miljoen toeschouwers.

Er staan zo'n 3500 agenten langs de route. Ook is er een zwaarbewapend arrestatieteam op de been. Er staan metaaldetectors, er hangen beveiligingscamara's en er worden ook nog eens speciaal getrainde honden ingezet die explosieven kunnen opsporen.
Het was vreselijk wat er vorig jaar gebeurde, maar de kans op een herhaling lijkt me klein. Over het algemeen herhalen terroristen een aanslag niet; ze doen iets één keer en gaan dan op zoek naar andere doelwitten. Desalniettemin is het natuurlijk verstandig om de boel beter dan ooit te beveiligen. Je weet het immers maar nooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten