PvdA krijgt ruim 'kinderpardon' cadeau

Geen categorieapr 14 2014, 11:29
675 kinderen én hun gezinnen mogen blijven.
De PvdA heeft haar zin gekregen: er komt een flinke, coulante regeling voor illegale kinderen en hun gezinnen. Uiteindelijk gaat hem om 675 kinderen met hun ouders, broers en zussen. In plaats van uit te worden gezet naar het land van herkomst mogen ze nu een toekomst opbouwen in Nederland. Dit terwijl ze geen recht hadden op asiel en ook niet in aanmerking kwamen voor een werkvisum of iets dergelijks.
Hoewel VVD'ers en andersoortige nominaal rechtse kiezers hier allerminst blij mee zullen zijn, is PvdA-Kamerlid Marit Maij door het dolle heen:

"Helaas blijven er altijd kinderen die niet voldoen aan de criteria. Dat is voor de betrokkenen heel pijnlijk, en daarom heeft de PvdA steeds aangedrongen op een ruimhartige beoordeling van grensgevallen. In het geval van schrijnende gevallen die niet voldoen aan de criteria heeft de staatssecretaris de bevoegdheid uitzonderingen te maken. Alleen hij kan die afweging maken.”

Het gaat om kinderen die voor hun 18e minimaal vijf jaar in Nederland hebben gewoond. Vanwege ons idiote systeem, waarbij het tijden duurt voor asielverzoeken helemaal behandeld zijn, voldoen honderden kinderen daar aan. De enige andere regel is dat ze niet langer dan drie maanden buiten het toezicht van het Rijk zijn geweest. Maar goed, dat is voor veel buitenlandse kinderen die hier wonen natuurlijk geen enkel probleem.
Iedereen gunt een (klein) kind een mooi leven en een fantastische toekomst, maar het is bijzonder onverstandig om dit soort pardonnen uit te voeren - en dan ook nog eens op bijzonder vriendelijke, ruimhartige wijze. De les die illegalen of mensen die onterecht asiel willen aanvragen is namelijk niet dat het onverstandig is om dat te doen, maar dat je gewoon een kind moet hebben. Kom naar Nederland, start de procedure, wordt zwanger, baar een kind en, voila, je toekomst in Nederland is feitelijk verzekerd.
Het is vervelend voor de kinderen in kwestie, maar zij hebben hun situatie - als ze worden uitgezet - niet aan de staat, maar aan hun ouders te danken. Als die niet willen dat hun kroost door zo'n moeilijke periode gaat hadden ze het land al veel eerder vrijwillig moeten verlaten. Daar ze dat niet hebben gedaan komt het verdriet van hun kinderen voor hun rekening.
Jammer dat de staat zich toch weer laat chanteren. Juist in dit soort zaken is het van het grootste belang dat je je rug recht houdt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten