PvdA wil alleen gratis werknemers aannemen

Geen categorieapr 27 2014, 15:14
De 'graties' club doet aan verkapte slavernij.
De PvdA zeurt dag en nacht over het lot van 'arme werknemers' die constant worden 'uitgebuit' door hun kapitalistische werkgevers, maar achter de schermen blijkt die partij zelf aan verkapte slavernij te doen. De sociaaldemocraten willen tegewoordig namelijk alleen nog maar 'werknemers' aannemen die voor (bijna) niets willen werken. Dat bericht GeenStijl in een satirisch stuk:

De Partij van de Arbeid zoekt met spoed medewerkers. Maar de PvdA weigert categorisch om het nieuwe personeel fatsoenlijk te betalen. Dat blijkt uit een hyperlink [red.: hehe![ die in het bezit is van GeenStijl. Je zou toch zeggen dat een partij, die Het Eerlijke Verhaal en Sterk & Sociaal hoog in het rode vaandel heeft staan, een beetje fatsoenlijk voor z'n eigen mensen zorgt. Maar niets is minder waar. Wie voor de PvdA gaat werken wordt uitgebuit, krijgt onderbetaald, of krijgt helemaal niks uitgekeerd voor de gedane arbeid. 

Hier is de link naar de vacatures. Bekijk ze eens goed. Valt u iets op? Juist: twee van de veertig+ 'vacatures' zijn voor daadwerkelijk betaald werk. Alle andere 'werknemers' zijn feitelijk verkapte slaven. Eén werkloze sociaaldemocraat 'met hart voor de partij' kan 28 uur aan de slag gaan en één 32 uur. Heel gezellig is dat die twee (2) 'werknemers' dan een jaarcontract krijgen, wat nogal problematisch is als je, zeg, een huis wilt kopen. Of hebt gekocht. De rest van de 'vacatures' bestaat, in de woorden van onze roze vrienden, uit "onderbetaalde stageplekken, malle afroepfopbaantjes en vrijwillersfuncties zonder pensioen. Kortom: mensen arbeid laten verrichten, en ze daarvoor niet betalen."
GeenStijls Pritt noemt dat vervolgens "niet socialistisch, maar katoenplantagekapitalisme." Leuk geprobeerd, maar dat is natuurlijk je reinste onzin. Iedereen die het socialisme ook maar een beetje heeft bestudeerd weet dat dit is waar die ideologie uiteindelijk op uitdraait. Vroeg of laat wordt iedere burger/werknemer uiteindelijk een slaaf van de staat, wat in een socialistische samenleving gelijk staat aan 'de partij.'
Het meest trieste aan dit verhaal is dat de PvdA bakken met geld heeft. Zo gaven de socialisten onder leiding van Diederik 'I love money' Samsom in 2012 maar liefst twee miljoen euro uit aan de campagne voor de Tweee Kamerverkiezingen. Dat kan dan weer wel, maar je eigen personeel betalen, ho maar.
Natuurlijk is het stuk van Pritt een parodie op de vele negatieve verhalen in kranten en op websites over de PVV, maar het punt dat het schandelijk is dat de PvdA vrijwel alleen maar gebruik maakt van stagiaires en vrijwilligers staat als een huis. Een bedrijf moest dat eens proberen. Voor je het weet staan Samsom en zijn vrienden van de FNV dan voor de deur om 'betere arbeidsomstandigheden' te eisen... of anders.
Kortom, de PvdA bestaat inderdaad uit hypocrieten pur sang die zich vooral bezighouden met de vraag hoe ze zoveel mogelijk mensen kunnen uitbuiten om de eigen macht te vergroten. Ondanks het hoge satirische gehalte van Pritts column heeft hij daarin wel degelijk gelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten