Uitverkocht

Geen categorieapr 10 2014, 10:00
In de NRC weekendkrant staat ergens aan het eind altijd een agenda. Een rijtje van zeven activiteiten dit keer. Dit is de eerste:
Vrijdag 4 april
NRC RONDLEIDING
De Gebouwengids Wendeline Dijkman geeft een rondleiding door het NRC pand aan het Rockin.
11.00 uur | UITVERKOCHT
Nou dat is lekker, die is dus uitverkocht. De eerste van het rijtje. Gemiste kans. Wat dachten ze bij de redactie? We maken de lezers lekker met een grandioos uitje, maaaaar, dan op het laatst, helaas! Te laat! U had hier bij willen zijn? Had u eerder moeten zijn!
Makelaars doen dit ook. Zo’n bord in de tuin waar ‘VERKOCHT’ op het ‘te koop’ bord is geplakt wat dan nog wekenlang blijft staan. Zo van, u had dit huis willen kopen? Ja ja, net te laat mevrouw, helaas.
Deze vorm van communicatie doet iets vreemds met je. Neem nou zo’n rondleiding van het NRC, normaal zou het natuurlijk m’n interesse niet wekken, maar juist omdat ze er dan zo groot bijzetten dat het uitverkocht is zet het me toch aan het denken. Kennelijk hebben zich al zoveel mensen opgegeven voor deze rondleiding, dan moet het toch wel heel bijzonder zijn..
Het volgende moment heb ik dus het knagende gevoel dat ik iets fantastisch, iets prachtigs, iets levensveranderends heb gemist wat waarschijnlijk nooit meer terug komt. Daarbij doet het me ook een beetje denken dat ze op deze redactie het idee hebben dat ze iets moeten bewijzen. Zo van, het werkt heus wel hoor, die agenda, kijk maar, de eerste is al uitverkocht. In mijn hoofd staan ze in een kringetje om me heen, met hun handen in hun zij en steken ze hun tong naar me uit. Dat doet het dus, dat UITVERKOCHT. Heel uitdagend vind ik het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten