Harald Doornbos boos op Wilders vanwege boycot Saoedi-Arabië

Geen categoriemei 17 2014, 13:59
De wereld op zijn kop.
Het is ongelooflijk, maar de wereld is tegenwoordig zo belachelijk dat de media vandaag berichten dat Saoedi-Arabië Nederlandse bedrijven eventueel wil boycotten vanwege uitspraken van Geert Wilders.
Volgens Riaad heeft Wilders namelijk zowel de islam als de vlag van Saoedi-Arabië beledigd. En dat kan men daar niet accepteren. Nee, nee, misschien dat er maar iets aan moet worden gedaan. Zoals Nederlandse bedrijven buitenspel zetten.
Journalisten op Twitter maken hier dankbaar van gebruik door Wilders weer eens weg te zetten als een radicale activist die ons land actief schade toebrengt. Zie hier Harald Doornbos, journalist en correspondent in het Midden-Oosten:
Dat slaat natuurlijk volstrekt nergens op. Saoedi-Arabië steunt actief terroristen. De meeste 9/11 terroristen kwamen uit dat land. Iedere dag weer worden Saoedische scholieren geïndoctrineerd met het wahabbisme: een ideologie vol haat jegens het westen, joden en alle andere soorten andersdenkenden.
En dat is niet alles. Ook worden vrouwen zonder pardon geëxecuteerd in Saoedi-Arabië als hun mannen graag van ze af willen en ze worden ze in het normale leven behandeld als honden. Zo mogen ze niet autorijden, alleen op pad, etc.
Kortom, als er hier iemand moet worden geboycot dan is het Saoedi-Arabië, niet Nederland. Maar wie is volgens Doornbos dom bezig? Juist: Geert Wilders. Omdat die af en toe wat ongemakkelijks zegt over de islam. 
Sterker nog, de 'journalist' verdedigt die barbaarse praktijken in Saoedi-Arabië zelfs:
Dit is dus modern links: iemand die af en toe iets onaardigs zegt over de islam is een idiote radicaal die uit de politiek moet worden gewerkt, maar een islamitische dictatuur is bon ton. En ze vragen zich af hoe het toch komt dat partijen als de PvdA helemaal leeglopen, en de mainstream media steeds meer worden gewantrouwd.
De enige juiste reactie komt van Geert Wilders:

"Saoedi Arabië is een verschrikkelijk land, dat nog steeds slavernij kent, dat in de top staat van Christenvervolgingen, dat de grootste financier is van internationaal terrorisme, dat afvalligen executeert, dat vrouwen verbiedt auto te rijden. Een dictatuur die de woorden vrijheid en democratie niet eens kan spellen. Wij hadden dat land zelf allang moeten boycotten, wie denken ze dat ze zijn om een Nederlands politicus de les te lezen."

Zo is het maar net. Het is onacceptabel en dieptriest dat 'journalisten' als Doornbos het opnemen voor dat land, en een man die gebruik maakt van zijn recht op de vrijheid van meningsuiting veroordelen. En dat moet ons dan informeren over wat er in het Midden-Oosten gebeurt. Tsja.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten