Socialist Samsom wil rijken nog meer belasten

Geen categoriemei 01 2014, 12:45
Want als je rijk bent, ben je een klootzak.
Uitgerekend op de dag van de arbeid komt de leider van de Partij van de Arbeid, Diederik Samsom, met een plan om mensen die hard werken, veel geld verdienen en een vermogen hebben opgebouwd af te straffen. De rijken moeten meer belastingen betalen, vindt Samsom, want als je rijk bent is er ergens iets misgegaan met de herverdelingsmachine die de Nederlandse verzorgingsstaat is.
Citaat uit de Volkskrant van vandaag:

De PvdA-leider wil een 'belastingverschuiving' waarmee arbeid minder en kapitaal meer wordt belast. "Voor mensen met een beetje spaargeld is het veronderstelde rendement van 4 procent te hoog, terwijl aan de bovenkant de vermogens alleen maar groeien en renteniers daardoor veel te weinig belast worden. Dat moet andersom."

Samsom wijst op onderzoek waaruit blijkt dat 1 procent van de Nederlanders 23 procent van het vermogen bezit. "De vermogensverdeling in dit land is uitermate oneerlijk. Met kapitaal kun je heel snel veel rijker worden en met arbeid kennelijk niet."

Het lijkt zo uit het (rode) boekje van de Internationale Socialisten te komen, de radicale marxistische organisatie die al jaren strijdt voor hogere belastingen voor de rijken. Kijk maar eens naar deze IS-poster uit 2009, waarop onder andere staat dat de belasting op vermogen omhoog moet. Alsof de belasting op vermogen niet al veel te hoog is (lees ook: Sparen? Hoe dan?) en je niet eerst inkomstenbelasting betaalt als je ergens in loondienst bent en na je dood ook nog eens een trap na krijgt in de vorm van een sterftaks.
Het probleem van links is dat er in hun ogen nooit genoeg geld naar de staat vloeit. De staat kan altijd vetter en er kan altijd meer geld worden uitgegeven, uiteraard alleen aan linkse hobby's. Uw geld welteverstaan, geld waarmee er voor andere mensen kan worden gezorgd, zodat die niet hun eigen broek hoeven op te houden. Het einddoel dat politici als Samsom voor ogen hebben is totale inkomensgelijkheid, oftewel: iedereen even arm. Laat hem dan eerst maar eens beginnen bij de rooie vrinden van de VARA. Daar zit nog genoeg geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten