FoxNews-presentatrice wijst Dick Cheney terecht!

Geen categorie•jun 20 2014, 14:00
In een opmerkelijk interview kapittelde presentatrice Megyn Kelly van de rechtse televisiezender FoxNews, dat er niet bekend om staat Republikeinse politici kritisch te interviewen, oud-Vice-President en neoconservatieve oorlogshitsert Dick Cheney vanwege zijn deplorabele staat van dienst over Irak.
'History Has Proven You Were Wrong' beet Kelly Cheney toe, toen Cheney Obama weer eens de schuld gaf voor de puinhoop in Irak. Eerder deze week publiceerde Cheney een rabiaat opiniestuk in de Wall Street Journal waarin President Obama het moest ontgelden voor zijn Irakpolitiek. "Rarely has a U.S. president been so wrong about so much at the expense of so many," schreef Cheney samen met zijn dochter. Wie is ook alweer verantwoordelijk voor de invasie van Irak? Wie beweerde ook alweer dat er massavernietigingswapens lagen in Irak? En wie beweerde ook alweer dat Irak betrokken was bij de aanslagen op 11 september 2001? Juist ja, oorlogshitsert Cheney en zijn neoconservatieve kornuiten. Er is niemand anders dan de neoconservatieve haviken uit de Bush-regering onder leiding van Cheney verantwoordelijk voor de enorme puinhopen die door de Amerikaanse interventie in Irak zijn aangericht.
Hilarisch in het televisie-interview op FoxNews is ook het revisionistische relaas van Cheney over de grote successen de in Irak zijn behaald door zijn regering. Je moet maar durven liegen met een stalen gezicht op de beeldbuis, zelfs bij FoxNews. Volkomen terecht en erg moedig van Megyn Kelly om Cheney eens keihard aan te pakken. Het werd ook weleens hoog tijd dat de rechtse televisiezender Republikeinse (ex-)politici keihard aanpakte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten