ISIS roept oprichting kalifaat uit

Geen categoriejun 30 2014, 12:44
Het is zover: ISIS verklaart dat er nu een islamitisch kalifaat is.
De psychopatische massamoordenaars van ISIS hebben een kalifaat uitgeroepen. Een kalifaat is een grensoverschrijdende islamitische staat. Aangezien de mensen achter deze nieuwe staat extremistisch zijn betekent dit dat burgers massaal onderdrukt zullen worden, andersdenkenden en -gelovigen worden opgejaagd, vrouwen behandeld zullen worden als dieren, en oh ja - er meer terroristen dan ooit getraind zullen worden die niet alleen in actie zullen moeten komen in het Midden-Oosten, maar ook in de rest van de wereld.
De leider van deze nieuwe islamitische 'staat' (die gelukkig natuurlijk verder door niemand wordt erkend) is Abu Bakr al-Baghdadi: de leider van ISIS die enkele jaren geleden was opgepakt door de Amerikanen en vastzat tot Obama besloot om hem vrij te laten omdat hij 'geen gevaar' vormde voor de vrede en veiligheid.

De leider van de beweging, Abu Bakr al-Baghdadi, is uitgeroepen tot kalief. De beweging roept alle jihadisten ter wereld op om zich bij hen aan te sluiten. Volgens ISIS strekt de islamitische staat zich uit van de Iraakse provincie Diyala tot Aleppo in Syrië. Tegelijk met het uitroepen van het kalifaat heeft ISIS, een afkorting van Islamitische Staat in Irak en Syrië, zichzelf een nieuwe naam gegeven. De beweging heet voortaan kortweg Islamitische Staat.

Als de lokale bevolking deze nieuwe 'staat' steunt is dat bijzonder problematisch. Het wordt dan namelijk heel erg moelijk voor de autoriteiten om IS(IS) dan nog uit te roeien, wat zeker het geval zal zijn als radicale soennieten uit andere landen zich in het door ISIS-gecontroleerde gebied vestigen, wat niet geheel ondenkbaar is.
Dit is hoe de 'Islamitische Staat' eruit zal zien: massamoorden op andersdenkenden.
ISIS is de strijd aan gegaan met Bashar al-Assad, de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra, de seculiere Syrische oppositie, het leger van de Iraakse president Nouri al-Maliki en nog een heel stel anderen, maar geen enkele lokale club is in staat om ze te verslaan. Als dat al gebeurt moet het vrijwel zeker komen van Iran of van het westen. 
Hoewel veel westerlingen zeggen dat we ons hier buiten moeten houden, kunnen Europa en Amerika het zich niet veroorloven om dit klusje over te laten aan Iran. Als de gekke ayatollahs hun zin krijgen nemen zij Irak helemaal over, waardoor er ineens een as Damascus-Bagdad-Teheran ontstaat. Dat zou de macht van opperhaatbaard ayatollah Khamenei aanzienlijk vergroten. Aangezien het voor ons juist van het grootste belang is om Iran te isoleren kunnen we dat niet laten gebeuren.
En dus zit er maar één ding op: dit extremistische 'kalifaat' moet onmiddellijk vernietigd worden door de NAVO. Voer maar luchtaanvallen uit, stuur een paar grondtroepen, en veeg de vloer aan met ISIS. Vervolgens moet er een plan in elkaar worden gezet om Irak te verdelen in die autonome regio's of misschien zelfs wel in drie onafhankelijke staten. Geef de koerden hun Koerdistan, de soennieten hun soennitistan en de sjiieten hun Sjiietistan. Het enige waar het westen vervolgens voor moet zorgen is dat extremisten de macht niet kunnen grijpen in die drie gebieden of, als ze dat wel doen, dat ze dan meteen worden aangepakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten