List en bedrog zijn schering en inslag inzake vluchtelingen

Geen categoriejun 20 2014, 14:00
Als het aankomt op vluchtelingen, lijkt ineens alles geoorloofd en verkopen linkse partijen onwaarheden alsof het een lieve lust is.
Dat een leugentje hier, een framepje daar en ten slotte nog een toefje opleuking iemands public appeal enorm kunnen vergroten, is een gegeven. In feite is dit natuurlijk oplichting, maar advocaten maken er al eeuwen dankbaar gebruik van, en gebruiken het trucje om hun cliënten vrij te pleiten. Als de advocaat slaagt een rookgordijn op te werpen, kan hij misschien de rechter inzake één dossier voor het lapje houden. De rechter vonnist dan verkeerd, omdat hij bij dat ene geval een verkeerde voorstelling van zaken had. Het is niet prettig dat dit kan gebeuren, maar het is wel de onontkoombare consequentie van de rechtstaat.
Het wordt echter een stuk ernstiger, als dit soort verraderlijke foefjes de cross-over maken naar de hele vluchtelingenindustrie en niet één rechter, maar een heel land voor de gek wordt gehouden. Bijkans heel Nederland denkt tegenwoordig dat vluchtelingen hier mensonwaardig worden opgevangen, lukraak worden uitgezet en
Case in point? Maak kennis met Issa K. uit Guinee. De mediagenieke vluchteling ging vorig jaar in hongerstaking vanwege zijn zogenaamd mensonterende behandeling door Nederland en zijn walgelijke deportatie naar zijn thuisland. Wie echt even wil genieten: zoek bij Google maar even op Issa K + Guinee, en dan vind je een hele lijst boze linkse verzetstukjes over hoe schandelijk K's uitzetting wel niet was.
Echter, zoals Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck gisteren aangaf in z'n weblog, is de hele verdediging van K. gebaseerd op drijfzand. K. is geen zielige vluchteling die onbarmhartig behandeld wordt, maar in feite een grote boef. De LR'er heeft door dossiers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie gebladerd en een imposante lijst met feiten over K. opgedoken die de zaak toch in een ander daglicht zetten:

- Deze illegaal in het detentiecentrum zat i.v.m. een veroordeling voor gepleegde misdrijven.
- Deze illegaal een paar dagen na de start van zijn hongerstaking een medewerker van het detentiecentrum bespuugde en met de dood bedreigde.
- Door de asieladvocaat (die wordt betaald door de Staat) zeven keer een kansloze procedure werd aangespannen om uitzetting te voorkomen.
- De inzet van de “liefdevolle vertrouwensarts” niet beperkt bleef tot de discipline van haar (medisch) beroep, maar meerdere malen de grenzen van het betamelijke overschreed. Door toedoen van deze vertrouwensarts twee pogingen tot uitzetting mislukten, doordat zij foutieve (medische) informatie verstrekte.
- Twee andere pogingen tot uitzetting mislukten, omdat de piloten weigerden de illegaal te vervoeren, nadat deze zijn begeleider bespuugde en in zijn hand beet, een andere begeleider met de dood bedreigde, zich hevig verzette en schreeuwde richting andere passagiers dat hij mishandeld en ontvoerd werd door de Nederlandse politie.
- De vijfde poging tot uitzetting uiteindelijk lukte, waarna de illegaal op eigen initiatief de door Nederland betaalde kliniek in Guinee na twee dagen verliet (en dus niet zoals in Kamervragen werd gesuggereerd dat de illegaal niet in deze kliniek terecht kon).
- Er sprake was van harde regelrechte bedreigingen en vernielingen gericht tegen medewerkers betrokken bij de uitzetketen (ook in hun persoonlijke levenssfeer) door lieden van de actiegroep.
- De illegaal een persoon bleek met twee profielen: enerzijds zwak, hulpbehoevend en aan het einde van zijn krachten en anderzijds (buiten de publiciteit) zeer bedreigend, agressief en fysiek gewelddadig.

Game, set and the match! Leefbaar Rotterdam gaat er met de jackpot vandoor. Van Elck heeft pijnlijk blootgelegd wat voor enorme geschiedvervalsingsoperatie die hele campagne rond K. is. En zo gaat het vaker, want de man uit Guinee is slechts één voorbeeld. De Nederlandse overheid zet immers niet zomaar vluchtelingen uit, en weegt alle belangrijke factoren heus goed tegen elkaar af.
Als een onbekende vluchteling als K. - gesteund door vluchtelingenorganisaties met een reusachtig budget - dus meent onrechtvaardig behandeld te worden, is dat dus in eerste instantie een reden om aan zijn verhaal te gaan twijfelen, en niet aan de kwaliteit van de vluchtelingenopvang van Nederland. Die is - op wat schoonheidsfoutjes die geen naam mogen hebben na - gewoon picobello in orde. Dit in tegenstelling tot leugens die tot doel hebben bandieten als K. een plek te gunnen in ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten