Syriëganger opgepakt voor aanslag Brussel

Geen categoriejun 01 2014, 9:58
De verdachte is een moslimextremist die mee gedaan heeft aan de 'jihad' in Syrië.
De Franse politie heeft een verdachte gearresteerd voor de aanslag bij het Joods Museum in Brussel. Het gaat om de 29-jarige Mehdi Nemmouche,. Zoals ik eerder al voorspelde is Nemmouche een Syriëstrijder. Hij is daar getraind om zoveel mogelijk mensen in zo'n kort mogelijke tijd te vermoorden... en heeft die kennis meegenomen naar Europa, waar hij vervolgens de eerste brute antisemitische moord in tijden heeft gepleegd. U kunt zich ongetwijfeld nog heugen dat de laatste antisemitische aanval voor deze in Brussel ook gepleegd werd door een Franse moslim.
Op het moment dat hij gearresteerd werd had Nemmouche een revolver, een kalashnikov én een Go-Pro camera bij zich. De kans is groot dat hij de aanval in Brussel heeft gefilmd. Als dat zo is zullen de beelden binnenkort ongetwijfeld vrijkomen.
De arrestatie van Nemmouche werpt nogal wat vragen op. Hoe kan deze man ontsnapt zijn aan de aandacht van de autoriteiten? Een kind begrijpt nog dat Syriëgangers een groot risico vormen voor de nationale veiligheid. Hoe is hij er in vredesnaam in geslaagd om wapens aan te schaffen, naar Brussel te reizen, daar mensen neer te schieten, en vervolgens terug te gaan naar Frankrijk zonder dat de veiligheidsdiensten ingrepen?
Hoewel het in deze zaak natuurlijk om de Franse en Belgische autoriteiten gaat, moet onze eigen overheid ook maar weer eens tekst en uitleg geven over hoe het omgaat met Syriëgangers. In hoeverre worden zij in de gaten gehouden? Worden ze continu gevolgd, worden hun telefoongesprekken en internetchats afgetapt, of kunnen ze feitelijk doen waar ze zin in hebben?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten