Timmermans buigt diep voor Saoedi-Arabië

Geen categoriejun 14 2014, 11:29
Terwijl Irak en Syrië in brand staan, probeert minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) een bruine arm te halen bij de gekwetste Saoedi's.
Wat is het voor Nederland vernederend om te worden vertegenwoordigd door PvdA-minister Frans Timmermans. Onze minister van Buitenlandse Zaken buigt zo diep als hij kan voor Saoedi-Arabië vanwege een anti-islamsticker van Geert Wilders.
De Saoedi's, die maling hebben aan mensenrechten, doen alsof ze gekwetst zijn door de sticker. Maar in werkelijkheid willen ze Nederland onderwerpen aan wat zij zien als heilig: hun orthodoxe en onvrije islam. Timmermans is nog altijd van plan naar Saoedi-Arabië af te reizen om de boel te sussen.
Oh, wat zullen ze dat prachtig vinden in het orthodox-islamitische land. Het zal worden gezien als een overwinning van de islam op het Westen. Saoedi-Arabië heeft dan onze minister van Buitenlandse Zaken op de knieën gekregen vanwege een lullige sticker. "Ha-ha-ha, wat een sukkels, die Nederlandse dhimmi's," zullen ze in koor roepen.
"Mijn Saudische collega was op reis met de koning. We zijn nu naar een datum aan het kijken. Ik ben gewoon met ze in gesprek en dat gaat goed. Men wil graag het gesprek, men zoekt naar een moment," aldus de naïeve reactie van Timmermans na de ministerraad gisteren.

In de afgelopen dagen heeft hij in Athene en in Londen gesproken met verschillende Saudische ministers. "Dat waren hele constructieve gesprekken", aldus Timmermans. Hij is nog steeds van plan zelf af te reizen naar Riyad om de kwestie te bespreken met zijn Saudische collega.

Waarom wij überhaupt handel drijven met dat land, is beyond me. Maar vooruit, we doen het. Nederlandse bedrijven verdienen er hun boterham. Timmermans moet zich alleen niet zo nederig gedragen tegenover de Saoedi's. Het lijkt me duidelijk dat de sticker een actie van een inidividuele parlementariër is en dat zo'n uitleg gewoon via de telefoon kan worden gegeven. Dat lijkt me meer dan voldoende. Daarvoor hoeft Timmermans echt niet af te reizen naar Saoedi-Arabië.
Het is zo teleurstellend dat Timmermans meer doet om de 'gekwetste' Saoedi's tevreden te stellen vanwege een stickertje, dan dat hij zich zorgen maakt om wat er gebeurt in Irak. Irak wordt beetje voor beetje veroverd door ISIS-terroristen, een islamitische terreurorganisatie zo gruwelijk dat zelfs Al-Qaida er niets mee te maken wil hebben. In Irak worden hoofden afgehakt en vinden dagelijks willekeurig standrechtelijke executies plaats. Maar daar hoor je Timmermans dan weer niet over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten