Wie is er bang voor de boze wolf? Nederland niet!

Geen categoriejun 18 2014, 19:00
Het ziet er nu toch echt naar uit dat de wolf weer terug is in Nederland. En dat is goed nieuws voor ons.
Twentse Game of Thrones-fans kunnen hun geluk niet op: nadat ze eerst op televisie de goedhartige dire wolves regelmatig heldendaden zien verrichten, komen er in hun buurt nu ook echte wolven te wonen:

In de buurt van het Twentse Ootmarsum is begin deze maand een wolf gezien. Het roofdier werd drie keer binnen 24 uur waargenomen door vier verschillende mensen, zegt boswachter Roel Korbee van Staatsbosbeheer.

Boswachter en wolfexpert Roel Korbee vindt het naar aanleiding van die waarnemingen zeer aannemelijk dat er inderdaad een wolf in Nederland is geweest. In 1897 werd het dier voor het laatst waargenomen in ons land in het Brabantse Heeze.

De wolf in Twente zou in de eerste week van juni twaalf kilometer landinwaarts zijn geweest en keerde daarna terug naar Duitsland.

Ik vind het een prachtig bericht, omdat het tegen alles ingaat waarmee kinderen tot hun volwassenwording mee geïndoctrineerd worden. Je leert in ons sociaal-democratische onderwijssysteem dat de mens de natuur finaal aan het ruïneren is, dat binnenkort alle bedreigde diersoorten zijn uitgestorven en dat we op weg zijn naar een totale milieu-catastrofe.
Juist daarom is dat bericht over de wolf zo leuk, want het spreekt deze fabels tegen. Het lijkt juist steeds beter te gaan met de natuur, waardoor lang verdwenen diersoorten ineens weer terugkomen naar ons land. En dat ondanks de 'massale natuursloop' en de door links zo gehekelde Natuurwet ingevoerd door Henk Bleeker en het kabinet-Rutte I. Ja, echt, ieder jaar gaat het weer een stukje beter met de bloemetjes en bijtjes van Nederland. En dus ook met de wolf, die nu een afwezigheid van 117 jaar z'n kop weer opsteekt op ons grondgebied.
Maar - vraagt u zich misschien af - hoe zit het dan met het gevaar richting mensen? Dat moeten we ook niet overdrijven. Vergeet niet dat wolven nobele dieren zijn die de stichters van de stad Rome hebben grootgebracht, en dat onze eigen trouwe honden afstammen van ze. Korom: wolven zijn tot veel goeds in staat. Zo niet, dan kan de hernieuwde aanwezigheid van de wolf wellicht de in Nederland in de taboesfeer geraakte wapendiscussie van nieuw elan voorzien. U leest het dus: iedereen wint met de terugkeer van de wolf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten