200 banen verdwijnen bij Phone House

Geen categoriejul 22 2014, 20:00
Bedrijf sluit 50 vestigingen
Eerder vandaag meldde ik dat er geruchten rondgingen over een fikse reorganisatie bij een telecombedrijf. Aanvankelijk dacht ik dat het misschien om KPN ging, maar waarschijnlijker is, dat het Phone House betreft. Het bedrijf kondigde vanmiddag aan 50 van de 170 winkels te sluiten, bijna één op de drie. Dit werd via tweakers.net door het bedrijf bevestigd. Directeur Erik-Jan Doorenbosch stelt in het uitgegeven persbericht dat de reorganisatie nodig is doordat er steeds meer mensen online aankopen doen:

"Met het doorvoeren van deze stappen wordt de verhouding tussen offline en online winkelen meer in evenwicht gebracht. Dat er hierdoor arbeidsplaatsen komen te vervallen en winkels samengaan of sluiten is hiervan een pijnlijk, maar logisch gevolg. Een duidelijke focus en efficiency is nodig om onze klanten optimaal te bedienen en te voldoen aan de vraag van vandaag."

Omdat The Phone House nog bezig is met het openen van shop-in-shops met Mediamarkt en Saturn, zouden er 'per saldo' maar vijf winkels minder over zijn na de reorganisatie, zegt de directeur, die bevestigt dat er vijftig winkels dicht gaan. Dat gebeurt door sluitingen, samenvoegingen met andere filialen en verkoop van filialen. Ook hier neemt de werkloosheid hand over hand toe en banen? Welke banen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten