Leopoldo Lopez mendoza zpsa76ba45f

Echtgenote Leopoldo López vraagt wereld om steun

Geen categoriejul 21 2014, 14:00
Nu alle aandacht uitgaat naar de gebeurtenissen in Oekraïne met betrekking tot de rampvlucht MH17, mogen we niet vergeten dat onrecht en de schendingen van de mensenrechten op veel plaatsen gewoon doorgaan. Zo zitten er in Venezuela nog steeds meer dan honderd politieke gevangenen vast, van wie de bekendste Leopoldo López is, de leider van de politieke partij Voluntad Popular.
Lillian Tintori, de echtenote van Leopoldo López, deed zondag in de Washington Post een indrukwekkende oproep tot steun van de internationale gemeenschap voor al deze politieke gevangenen. We weten al jaren dat de trias politica in Venezuela ongedaan is gemaakt door wijlen Hugo Chávez en dat de rechterlijke macht in dit dictatoriaal geleide land totaal gepolitiseerd is. Daardoor zien we daar telkens schijnprocessen, die doen denken aan de hoogtijdagen van Hitler en Stalin.
Zonder steun van de internationale gemeenschap hebben deze mensen geen kans. De socialistische elite van Venezuela geniet nog steeds van een onbeperkt luxe leven en hebben veel bezittinging in de V.S. en elders. Aanpakken dus!
Lees de oproep van Lillian Tintori via deze link.
Leopoldo Lopez:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten