Excuses EenVandaag

Geen categoriejul 22 2014, 9:00
Overdrijven kun je leren
De redactie van EenVandaag heeft de omstreden uitzending van gisteravond offline gehaald, waar verslaggever Caroline van den Heuvel voorlas uit een gevonden dagboek op de plek des onheils van de vliegtuigcrash. Op twitter ontstond een enorme ophef: 'respectloos', 'schandalig', 'het domste wat je kunt doen', 'ongegeneerd', 'bizar' en nog veel meer van dat fraais. De redactie van EenVandaag liet daarop weten:

"Dit had zo niet gemoeten. Caroline is een ervaren verslaggever, die in een oorlogsgebied in the heat of the moment moet handelen. Ze wilde niemand kwetsen. Ze was geraakt door het boekje dat daar op de grond lag en had de intentie om de chaos zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven. Daarmee is ze te ver gegaan.''

Het kan aan mij liggen, maar is de eindredactie niet zelf verantwoordelijk voor een uitzending? En daarbij vind ik die ophef van al die moraalridders nogal overtrokken. Eerlijk is eerlijk, een beetje dom was het natuurlijk wel en het zou in mijn hoofd nooit opgekomen zijn, maar om nu zó tekeer te gaan?
Bij de buren van Geenstijl kunt u de bewuste Eenvandaag uitzending nog een keer nazien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten