Fatah valt Israël ook aan

Geen categoriejul 11 2014, 12:00
Kamervragen.
Je hoort er bijna niemand over, maar Fatah / de PLO (van Mahmoud Abbas) doen ook dapper mee aan de pr-oorlog tegen Israël, en zelfs aan terroristische daden.
SGP, ChristenUnie, en groep Bontes-Van Klaveren (VNL) hebben Kamervragen ingediend over deze materie. Niet zo gek, aangezien Abbas en co. financiële hulp krijgen van het westen. Dat kan en mag natuurlijk niet. Bijzonder goed en belangrijk dus dat die drie partijen hier aandacht aan spenderen en ook Fatah verantwoordelijk durven te houden voor de constante raketaanvallen op Israël.
Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Voordewind (ChristenUnie), Van Klaveren (Groep Bontes-Van Klaveren) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over het uiten van extreme geweldsdreigementen en het plegen van daadwerkelijk terroristisch geweld tegen (de Joodse inwoners van) Israel door terroristen en andere functionarissen van de Fatah-organisatie van PA/PLO-leider Mahmoud Abbas. Ingediend op 10 juli 2014.
1) Hoe beoordeelt u de volgende artikelen/uitspraken: “Fatah joins Hamas and Islamic Jihad in missile launches” ; “"Moderate" Fatah Also Firing Rockets” ; “Fatah: “One God, one enemy, one goal” unites Hamas, Fatah and Islamic Jihad” ; “Fatah: We want to fight Israel together with Hamas” ; “Fatah to Israelis: "The KN-103 rocket is on its way toward you"” ; “Fatah: "With these rockets we will crush the Zionist enemy"” ; “Fatah to Israelis: Prepare body bags” “Fatah publicizes threats to bomb Tel Aviv on its official Facebook page”
2) Hoe beoordeelt u de hierboven gerapporteerde geweldsdreigementen en oproepen tot massamoord op Israelische burgers door officiële Fatah-functionarissen en –suborganisaties, en het daadwerkelijk door Fatah-terroristen afschieten van raketten op de burgerbevolking van Israel in het kader van: a) het functioneren van de Palestijnse eenheidsregering van Fatah en Hamas; b) de internationale legitimiteit van de Palestijnse Autoriteit en die van Mahmoud Abbas; c) de wijze waarop de Nederlandse regering en de Europese Unie die Palestijnse eenheidsregering benaderen?
3) Deelt u de analyse dat Fatah, gezien de hierboven gerapporteerde uitspraken en terreuracties, als terroristische organisaties zou kunnen worden getypeerd? Zo nee, waarom niet en wilt u dat dan uitgebreid beargumenteren?
4) Deelt u de analyse dat de door Mahmoud Abbas voorgezeten Fatah-organisatie de nucleus vormt van de eveneens door Abbas voorgezeten PLO en Palestijnse Autoriteit, en dat de Palestijnse Autoriteit bij gevolg in directe zin medeverantwoordelijk is voor de hierboven gerapporteerde geweldsdreigementen, oproepen tot massamoord op Israelische burgers en terreuracties van/door Fatah-functionarissen, -suborganisaties en -terroristen? Zo nee, waarom niet?
5) Deelt u de opvatting, dat de hierboven gerapporteerde uitspraken en terreuracties van Fatah volstrekt onaanvaardbaar zijn en als zodanig een normale voortzetting van de samenwerking tussen Nederland en de Europese Unie enerzijds en de Palestijnse Autoriteit anderzijds in de weg staan? Zo nee, waarom niet en wilt u dat dan uitgebreid beargumenteren?
6) Hoe denkt u te kunnen verzekeren dat geen financiële middelen, op directe of indirecte wijze, in handen komen van Fatah-terroristen en/of tot geweld en massamoord oproepende functionarissen en/of suborganisaties van Fatah?
7) Bent u bereid om deze kwestie met de grootste spoed in Europees verband aan de orde te stellen en daarbij aan te dringen op adequate strafmaatregelen tegen Fatah/de PA? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wilt u dan de Kamer onmiddellijk na dat Europese overleg over de uitkomst ervan informeren?
8) Wilt u deze vragen voor de duidelijkheid ieder afzonderlijk beantwoorden?
9) Wilt u, gezien de grote ernst van de situatie, deze vragen voor maandagochtend 14 juli om 12:00 uur beantwoorden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten