Hamas stemt in met Suikerfeest-wapenstilstand

Geen categoriejul 27 2014, 15:14
Opeens willen de moslimextremisten toch graag een adempauze inlassen.
Je gelooft het niet, maar Hamas heeft dan toch snel een wapenstilstand geaccepteerd. Vanaf 13:00 vanmiddag (dat is dus meer dan twee uur geleden op het moment van publicatie van dit stuk) zou de extremistische organisatie niet langer raketten afschieten op onschuldige Israelis.
De reden? Het is morgen het einde van Ramadan en dus het Suikerfeest. Blijkbaar willen ze hun eigen mensen even de gelegenheid om een feestje te vieren alvorens ze verder gaan met oorlog voeren. Waarom ook niet; dat is het enige waar ze min of meer goed in zijn. Nou ja, gezien de aantallen slachtoffers aan beide kanten en het succes van het Israelische leger is dat niet helemaal waar, maar je moet toch iets als terroristische organisatie, nietwaar?
De NRC legt uit dat Israel nog niet kan zeggen of het zich ook aan deze wapenstilstand zal houden:

Een woordvoerder van het Israëlische leger kon niet zeggen of Israël zich aan het bestand gaat houden. Wel zou het leger volgens hem doorgaan met het vernietigen van de tunnels die Palestijnse militanten gebruiken om Israël binnen te dringen.

Vanuit PR-standpunt doet Israel er verstandig aan om hier positief op te reageren. Vernietig de tunnels inderdaad, maar laat de opmars in Gaza even voor wat het is. Op die manier zorg je ervoor dat het westen je kan blijven steunen, zonder dat daar al te veel tegen in kan worden gebracht; het is immers keer op keer duidelijk dat Israel wapenstilstanden toejuicht, maar dat Hamas er niet voor te prikken is. Ze jagen hun mensen dus bewust de dood in terwijl ze nadien klagen dat het zo allemaal niet kan. Zo'n theaterstukje kunnen ze niet al te lang volhouden, uiteindelijke kijkt zelfs het meest naïeve linkse Gutmensch daar doorheen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten