Hamas wil heel Israël wegvagen

Foto:

In een recent onderzoek door het Washington Institute for Near East Policy zegt zestig procent van de Palestijnen dat het hun doel is om binnen vijf jaar een Palestina te stichten dat zich uitstrekt van de Jordaan tot aan de zee.

„Een levensvatbare Palestijnse staat”, roepen politici als ze willen omschrijven wat Palestijnen nastreven. Waarom is die staat er niet? Palestijnen hebben op zowel de Westoever als in Gaza ruimschoots de mogelijkheid om zo’n staat te stichten, maar ze doen het niet. Waarom niet?

Zowel Gaza als de Westoever is tribaal, net zo tribaal als Syrië en Irak en Saudi-Arabië en Jordanië. Tribale samenlevingen kunnen alleen door autoritaire regimes beheerst worden. Corruptie en het ontbreken van rechtsstatelijke instituties vormen essentiële onderdelen van tribale samenlevingen. Als er op de Westoever een Palestina komt, zal die staat ongetwijfeld een variant vormen van de vele corrupte Arabische dictaturen. ’Levensvatbaar’?

En Gaza? Dat land heeft echte grenzen en een echte regering. Wat wil Hamas? Ze maken er geen geheim van: de stichting van een wereldwijde islamitische heilstaat. Om die te bereiken, moeten de Joden, christenen en de ongelovigen gedood of op zijn minst onderworpen worden.

Als Gaza niet continu geweld zou uitoefenen, zouden er geen blokkades zijn, geen handelsbeperkingen. Maar Hamas kan niet anders. Hamas is een antisemitische beweging die op Joden moet jagen. Desondanks laat Israël ook nu honderden trucks tussen Gaza en Israël heen en weer rijden om voedsel en goederen naar Gaza te brengen. Zieke Gazaanse kinderen worden ook nu nog naar Israëlische ziekenhuizen gebracht. Vreemde types, die Israëliërs.

Provocatie

Er zijn geen Joden meer in Gaza. Maar Hamas beschouwt heel Israël (in feite: de hele wereld) als bezet gebied en vuurt al jarenlang in het wilde weg raketten op Israël af, in steeds hogere frequentie, en provoceert daarmee Israël tot tegengeweld.

Hamas vuurt zijn raketten af vanuit woonwijken. Daarmee gebruikt het de eigen bevolking als menselijk schild. Hamas zet families op de daken van de gebouwen waarin raketten en granaten opgeslagen zijn en stelt daarmee het Israëlische leger voor morele dilemma’s.

Dergelijke dilemma’s zijn Hamas vreemd. De raketten die de terroristen afvuren, moeten de burgerbevolking van Israël terroriseren. Zou Hamas geen raketten afvuren op Tel Aviv als de mensen daar op de daken menselijke schilden zouden vormen?

De huidige confrontatie is met name een mediagevecht. Dat verliest Israël, zoals altijd, omdat er een curieuze alliantie bestaat tussen progressieve journalisten en extremistische islamisten.

Ook al zijn er in deze nieuwe geweldsronde minder slachtoffers te tellen dan er in Syrië op één dag vallen, geen enkele militaire actie kan ’bijkomende schade’ vermijden. In Gaza komen burgers om het leven bij de acties van het Israëlische leger, en dat is precies wat Hamas wil.

Je ziet aan de items op tv en in de kranten wanneer de persafdeling van Hamas weer een perstoer georganiseerd heeft. Je ziet het aan de items in het NOS Journaal en RTL Nieuws, je ziet het aan de progressieve kranten: de correspondenten hebben een toer gemaakt en mochten huilende moeders filmen en de schade aan huizen fotograferen (de cameramensen zijn bijna altijd lokale Palestijnen).

De internationale media weten wat de bedoeling is en ze doen er graag aan mee. Die media zijn namelijk gek op doden die door Joodse daders zijn veroorzaakt (waarna de correspondenten ’s avonds terugkeren naar het kosmopolitische Tel Aviv om er op een terrasje een pilsje te drinken – pilsjes zijn verboden in Gaza, maar wel onder de toonbank te koop, net als in Iran).

Op de dag dat een Palestijnse jongen door Joodse extremisten werd vermoord, werd bekend dat de dader van een net zo weerzinwekkende moord op een Joods meisje was gegrepen. Twee jonge mensen, twee gruwelijke moorden. Maar de media hebben niet over het meisje bericht omdat het meisje niet door een Joodse maar door een Arabische extremist was gedood.

De Volkskrant van gisteren toonde hoe succesvol Hamas de media bespeelt. Een stuk op de voorpagina van die krant, die de indruk wekt te zijn geschreven door de propaganda-afdeling van Hamas, suggereert dat Israël doelbewust burgers doodt, en in een tweede stuk klaagt de krant (ja, klaagt) dat Israël te weinig slachtoffers heeft en zichzelf te goed verdedigt. De eenvoudige gedachte dat er geen slachtoffers in Gaza zouden zijn als Hamas geen raketten zou afvuren, kwam niet op de pagina’s van deze krant voor. Kennelijk vindt de Volkskrant het afvuren van raketten op Israël een vanzelfsprekende zaak.

Vol overtuiging heeft de bevolking van Gaza voor de gewelddadige islamofascisten van Hamas gekozen. De bevolking steunt Hamas’ droom van de vernietiging van Israël. Gaza is judenrein, maar Hamas wil heel Israël wegvagen. Dat de keuze voor Hamas verschrikkelijke consequenties heeft, namelijk de serieuze kans op tegengeweld door Israël, verbijstert de Gazanen telkens. Ze willen de Joden doden, maar ze zijn ontzet, net als de Volkskrant, wanneer die Joden zichzelf verdedigen en terugslaan. Wie kan de Gazanen uitleggen dat je anderen niets moet aandoen wat jij zelf niet wilt ondergaan? De tijd dat je zonder gevolgen op Joden kon jagen is voorbij.

De rakettenregen van Hamas tegen Israël is niet alleen een lokale uiting van haat en woede. Achter Hamas staat Iran. In Syrië vechten Saudi-Arabië en Iran hun haat uit en via Hamas laat Iran de regio weten dat het ook met een verzwakt Syrië nog altijd een bedreiging voor de Joodse staat en dus voor elke soennitische staat kan betekenen. Op de achtergrond spelen deze krachten.

Kernreactor

Of het nu om ISIS, Hamas, Al-Qaeda of onze eigen polderjihadisten gaat, in het hart van hun ideologieën brandt de haat. Die haat verteert de samenlevingen van het Midden-Oosten. Wat kunnen we daaraan doen? Het enige wat helpt, is massieve zelfverdediging. We moeten Israël steunen in zijn strijd tegen een cultuur waarin mannen trots verklaren dat zij meer van de dood houden dan wij van het leven. In het Hemelse Bordeel waar zij zullen opstaan, zo geloven die mannen, wacht eeuwige bevrediging door tweeënzeventig maagden. Dit is de religieuze waanzin waardoor de vrije wereld momenteel wordt bedreigd.

Hamas heeft de afgelopen dagen geprobeerd de kernreactor in Dimona met raketten te raken. Hamas, deze club van apocalyptische geloofswaanzinnigen, lijkt met een raketinslag de betonnen koepel van de reactor te willen breken. Het zal hun een zorg zijn of met de Joden ook alle Palestijnen door radioactieve straling zullen sterven – deze extremisten zijn bereid iedereen de dood mee in te sleuren als de Joden maar creperen.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!