Het is prima als soennitische moslims andere moslims vermoorden

Geen categoriejul 21 2014, 13:59
De dubbele standaard van een meerderheid van de moslims.
Het is mij de laatste tijd opgevallen dat met name veel soennitische moslims er een dubbele moraal op nahouden. Ze reageren wél woedend als niet-soennieten moslims om het leven brengen, maar als de rollen omgekeerd zijn volgt er niets dan stilte.
Het begon allemaal met de aanvallen van Bashar al-Assad op soennitische dorpen en steden in Syrië. De vaak soennitische rebellen hadden zich daar verschanst en werden op massale wijze gebombardeerd, waardoor ook veel niet-strijders omkwamen. De soennitische moslimwereld reageerde woedend: Assad was een massamoordenaar, hij gebruikte zelfs massavernietigingswapens! Er moest onmiddellijk internationale actie tegen hem worden ondernomen om deze slachtingen te wreken en om te voorkomen dat er nog meer zouden plaatsvinden.
Onlangs besloot Israël Gaza aan te vallen. Hamas vuurt namelijk al tijden honderden raketten af op Israëlische burgerdoelen. De overheid, geleid door Benjamin Netanyahu, had daar eindelijk genoeg van en ondernam actie. Het gevolg? Weer enorme woede van soennitische moslims die zich vertwijfeld afvragen hoe dat soort 'moorden' zomaar getolereerd worden door het Westen. Israëls daden zouden in strijd zijn met de mensenrechten, er werden zomaar een paar kinderen gedood, en ga zo maar door.
Het gevolg: overal demonstraties, antisemitische cartoons in kranten, en soennitische journalisten en politici die zich vertwijfeld afvragen waarom er geen tweede Hitler is om die 'genocide' op de Palestijnen te stoppen.
Iedere keer dat soennitische moslims (ik haal hen eruit, omdat het bij hen nogal opvalt) boos reageren, halen ze mensenrechten en allerlei andere principes erbij. Nog even en je zou bijna denken dat iedere soenni een mensenrechtenactivist is.
In de praktijk valt dat helaas nogal tegen. Ze reageren namelijk wel steeds kwaad als het niet-moslims (en met name niet-soennieten) zijn die moslims doden (zelfs in zelfverdediging), maar als het omgekeerd is maakt het ze geen barst uit.
Case in point het wangedrag van ISIS in Syrië en Irak. Deze soennitische terreurorganisatie vermoordt in twee dagen tijd 700 mensen waaronder een vrouw door steniging, bedreigt christenen met de dood ('bekeer je, betaal de extra belasting, of we hakken je hoofd eraf'), en slacht op ongekende wijze sjiitische moslims af. Maar wat is de reactie hierop van veruit de meeste soennitische moslims?
...
Juist: een doodse stilte. Geen enkele demonstratie, geen enkele cartoon waarin de hatelijke ideologie van die club aan de kaak wordt gesteld, geen enkele televisiereportage in Turkije waarin de slachtpartijen veroordeeld worden en waarin de haatvolle ideologie van die organisatie aan de kaak wordt gesteld.
De (met name soennitische) islamitische wereld is hypocriet tot op het bot. Er wordt alleen schande geroepen als de daders niet-(soennitische) moslims zijn en de slachtoffers wél. In alle andere gevallen interesseert het ze niets. Tot zover hun zogenaamde voorliefde voor de mensenrechten.
Eerder vandaag stuurde iemand mij hier het volgende veelzeggende plaatje over:
Aangezien uw Turks vast een beetje roestig is:
1. Deze afbeelding legt uit hoe soennitische moslims (in Turkije) reageren als er oorlog is.
2. Ölen Musluman mi? Betekent: zijn de doden moslims?
3. Bij nee ('hayir') wordt je doorgestuurd naar 'Wat maakt het uit' (Bosver)
4. Bij ja ('evet') wordt je doorgestuurd naar 'zijn de doden Soennitisch?' (Olen Sunni mi?)
5. Bij nee ('hayir') wordt je doorgestuurd naar... 'Wat maakt het uit' (Bosver)
6. Bij ja ('evet') volgt de vraag: zijn de daders moslims (met name soennitische moslims)?
7. Antwoord 'ja' --> 'Wat maakt het uit' (Bosver)
8. Antwoord 'nee' --> boos reageren.
Het is triest, maar zo is het precies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten