Israël waarschuwt burgers voor airstrikes

Geen categoriejul 13 2014, 19:00
Via flyers
Israël heeft de plaatselijke bevolking in Noord-Gaza per flyer gewaarschuwd hun huizen te verlaten, omdat het van plan is om de infrastructuur van Hamas te breken. Zoals bekend deinst die islamitische terreurorganisatie niet ervoor terug om vrouwen, bejaarden en kinderen als menselijk schild te gebruiken. Zo verstoppen ze zich ook tussen de gewone mensen in woonwijken. Die worden op deze wijze door Hamas bewust in de oorlog betrokken, want het is natuurlijk logisch dat Israël haar aggressor van repliek dient.

In flyers werd de lokale bevolking op de hoogte gesteld van de plannen. Daarop stond dat het leger van plan is ''terroristen en terroristische infrastructuur'' aan te vallen. ''De aanval is kort. Degenen die de instructies niet opvolgen, brengen hun levens en die van hun families in gevaar. Pas op.''

Het is redelijk uniek dat een vijandige legermacht zijn tegenstander waarschuwt om te voorkomen dat er burgerslachtoffers vallen. Bij mijn weten is dat in de militaire krijgsgeschiedenis zelden voorgekomen. Overigens denk ik dat alleen een grondoffensief ter plekke werkelijk effectief is om Hamas met wortel en tak uit te roeien, zoals Tim vanmiddag ook al heeft aangegeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten