Marokkaanse criminelen verrijken zich in Nederland

Geen categoriejul 31 2014, 13:59
En sluist het criminele geld vervolgens door naar Marokko waar ze een luxeleventje leiden.
Het Belgische Nieuwsblad bericht dat maar liefst honderden Nederlandse-Marokkaanse jongeren betrokken zij bij een drugsoorlog die leidde tot minstens zes afrekeningen (oftewel: liquidaties) in Nederland en Antwerpen. Waar de politie tot voor kort dacht dat er maar een paar Marokkaantjes bij betrokken waren, blijkt dat nu een te optimistische inschatting te zijn geweest.

In het najaar van 2012 werd in Antwerpen een oorlog ontketend in de drugswereld, die nog steeds in alle hevigheid woedt. Alles begon toen de Belgische douane een partij van 200 kilo cocaïne onderschepte. Niet beseffend dat de douane de drugs had getraceerd wreekte de drugsbende zich op de Antwerps-Marokkaanse familie die de drugs had moeten ophalen. De bendeleiders dachten dat de familie de partij drugs voor zichzelf had gehouden en folterde de jongste zoon van de familie.

Het gevolg was een enorme drugsoorlog waarbij verscheidene mensen dus al zijn omgekomen. Dat is niet zo vreemd aangezien de Marokkaanse bende blijkbaar gebruik kan maken van honderden jongeren die zich helemaal uitleven in Nederland en België - en vervolgens naar Marokko vluchten.
En dat is niet alles. Bij deze misdaden is nogal wat geld betrokken. De jongeren gebruiken het uit criminaliteit verkregen geld vervolgens om flink te investeren in Marokko, zodat ze daar een luxeleventje kunnen leiden. Zo zijn er grote bouwprojecten mee betaald.
De Marokkanen in kwestie voelen zich veilig - en zijn dat ook - omdat de Marokkaanse regering geen onderdanen uitlevert aan andere landen. Ze kunnen dus doen en laten wat ze willen in Nederland en België, als ze daarna maar snel terugkeren naar hun moederland.
Het relatief goede nieuws is dat de overheid daar wel iets aan probeert te doen. Zo is er onlangs een verdrag gesloten tussen Nederland en Marokko waardoor Marokkaanse-Nederlanders vervolgd kunnen worden in Marokko voor misdaden die ze in ons land hebben gepleegd. Eén van hen moest zich onlangs al verantwoorden voor een Marokkaanse rechter.
Toch is dat natuurlijk niet voldoende. Je hebt het over honderden figuren. Het is alles behalve geloofwaardig om vol te houden dat ze er allemaal aan zullen geloven. De overgrote meerderheid zal gewoon door kunnen gaan met het plegen van dit soort misdrijven.
Dat kan en mag natuurlijk niet. Iedere Marokkaanse-Nederlander met een dubbel paspoort die zich schuldig maakt aan dit soort praktijken dient zijn Nederlandse nationaliteit te verliezen en op een zwarte lijst te worden gezet. Daardoor maak je het ze ontzettend moeilijk om terug te keren naar ons land. Een veiligere samenleving begint bij het innemen van één paspoort, zullen we maar zeggen.
De PVV maakt zich hier ernstig zorgen over en heeft een aantal goede, scherpe Kamervragen ingediend bij de minister.

Schriftelijke vragen van de leden De Graaf, Helder en Wilders (allen PVV) aan de ministers van V&J en SZW:

1.) Bent u bekend met de berichten  ‘Nederlandse Marokkanen nu ook in Marokko berecht’ en ‘Luxe auto’s en appartementen: daar gaat het geld naartoe’(*)?

2.) Wat is het exacte aantal criminelen met een dubbel (Nederlands en Marokkaans) paspoort dat in Nederland en Marokko vastzit op verdenking van (zware) misdrijven en hoeveel daarvan ontvangen een uitkering van de Nederlandse Staat, ondanks het feit dat een uitkering behoort te worden ingetrokken bij het uitzitten van een gevangenisstraf?

3.) Deelt u de mening dat het in het artikel genoemde aantal van ‘honderden’ schrikbarend is en passen deze aantallen in het beeld van de culturele verrijking die de islamitische massa-immigratie ons land volgens overheidsrapporten heeft gebracht? Zo neen, waarom niet?

4.) Bent u bereid om criminelen met een dubbel paspoort, in Nederland of in het buitenland berecht, financieel kaal te plukken, te denaturaliseren en ervoor te zorgen dat ze de toegang tot Nederland voortaan wordt ontzegd? Zo neen, waarom niet?

5.)  Bent u bereid om de samenwerking met Marokko meteen te gebruiken voor intensieve controles op bezit van vastgoed van uitkeringstrekkers? Zo neen, waarom niet?

Zoals gezegd, prima vragen. Het is goed dat in ieder geval één partij hier een halszaak van maakt, want het is duidelijk dat er ingegrepen moet worden. Toch is het een beetje jammer van de laatste vraag, die het gevoel weer bevestigd dat de PVV in eerste en laatste instantie vooral racistisch is:

6.) Deelt u onze mening dat het goed voor Nederland zou zijn als hier minder Marokkanen zouden wonen, door vrijwillige remigratie te stimuleren, Nederlandse paspoorten van veroordeelde criminelen af te pakken, hen verplicht uit te zetten en pas uitkeringen toe te staan als er een arbeidsverleden van minimaal 10 jaar in Nederland is? Zo neen, waarom niet?      

Het tweede deel van de vraag is prima, maar het eerste slaat weer nergens op. De minister zal erop antwoorden dat het niet beter is als er minder Marokkanen wonen, maar wel als er minder criminelen zijn. Het gaat namelijk niet om de nationaliteit, maar om het criminele gedrag. Waarom je als PVV zijnde vervolgens een hele bevolkingsgroep wegzet is mij een raadsel - het zal ze daar verbazen, maar er zijn ook goede Marokkanen. Die kun je niet in één adem noemen met hun criminele landgenoten.
De vragen van VNL (de nieuwe partij van Joram van Klaveren en Louis Bontes) zijn dan ook beter:

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de enorme geweldsterreur door Marokkaanse criminelen.

1. Bent u bekend met het artikel 'Honderden Marokkaans-Nederlandse jongeren betrokken bij liquidaties'*?

2. Kunt u aangeven om hoeveel criminelen het hier specifiek gaat en wat er concreet bekend is over de mate van organisatie en samenhang tussen de genoemde overvallen, drugsdelicten en moorden?

3. Welke oorzaak ziet u voor het gegeven dat Marokkanen tot 22x vaker verdachte zijn van vermogensdelicten met geweld dan autochtonen, wetende dat ook na correctie van sociaal-economische factoren Marokkanen fors oververtegenwoordigd blijven?

4. Deelt u de visie van onze fractie dat met het invoeren van minimumstraffen en een forse verhoging van de maximumstraffen het gewelddadig schuim beter bestraft zou kunnen worden? Zo neen, waarom niet?

5. In hoeverre deelt u de mening dat criminele immigranten en criminelen met een dubbele nationaliteit (na denaturalisatie) altijd zouden moeten worden uitgezet in geval van zware geweldsdelicten, en dus zeker ook moord?

6. Bent u bereid 1 miljard extra te investeren in de politie om zo de slagkracht te vergroten en deze groeiende geweldsterreur eindelijk een halt toe te roepen?

Het is prima om te benoemen dat er een probleem is met de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap en dat er hard moet worden opgetreden tegen criminele Marokkanen, maar je kunt ze niet allemaal op één hoop vegen omdat je graag snel wat punten wil scoren onder een bepaald deel van de kiezers. Als je dit soort problemen wilt oplossen zul je er op een verantwoordelijke wijze mee omgaan.
Hoe dan ook, dit nieuws bevestigt voor de zoveelste keer dat er serieuze problemen zijn met criminele Marokkanen en dat de overheid niet eens bijna genoeg doet om ze aan te pakken. Dit soort misdadigers moeten zo hard mogelijk worden gestraft, als dat niet kan door ze jarenlang vast te zetten dan moeten ze hun Nederlandse idenititeit verliezen. Laat hen de rest van hun leven maar in Marokko blijven; dan zijn ze het probleem van de koning daar. Misschien dat hij ze dan wel hard kan en wil aanpakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten