Moskeeën willen voedselbanken helpen

Geen categoriejul 10 2014, 18:00
Turkse moskeeën dan.

De Nederlandse voedselbanken krijgen in de toekomst steun van Turkse moskeeën in Nederland. Dat hebben de twee partijen met elkaar afgesproken, zo meldt de papieren versie van Trouw. De moskeeën zullen jaarlijks ongeveer 10.000 euro doneren aan de voedselbanken. Ook zullen de imams oproepen tot het inzamelen van voedsel. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om "vlees tijdens slachtpartijen en op andere dagen macaroni", zegt Göksel Aribas, secretaris van de Islamitische Stichting Nederland (ISN).

Tijdens 'slachtpartijen' betekent ongetwijfeld: tijdens religieuze (of andersoortige) feesten waarbij moslims vlees (schapen of koeien) offeren. Daarnaast zullen Turkse voedingswinkels overgebleven voedsel weggeven aan de voedselbanken.
Kerken doen dit al een tijdje, maar moskeeën zijn daar ook prima toe in staat. Laat maatschappelijke instanties dit soort zaken maar regelen, eigenlijk heb je daar de overheid helemaal niet voor nodig; zeker niet als die instanties hun verantwoordelijkheid nemen en een actieve rol proberen te spelen in de maatschappij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten