Nederlandse ambassade gesloten

Geen categoriejul 29 2014, 15:00
Libië
De strijd in moslimgebieden, nu weer in Libië, neemt zulke vormen aan, dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten dat de veiligheid van haar personeel niet langer kan worden gegarandeerd.
Hierop heeft de ambassade in Tripoli tot nader order haar deuren gesloten en zijn vijf stafmedewerkers naar buurland Tunesië gereisd, vanwaaruit wordt doorgereisd terug naar Nederland.
Al eerder riep het ministerie alle Nederlanders in het door de oorlog verscheurde land op om te vertrekken. Het ging toen om zo'n zeventig landgenoten. Er wordt hevig gevochten tussen islamitische milities onderling, maar ook met het regeringsleger. Onder meer bij het internationale vliegveld in Tripoli, in de stad zelf en rond de stad Benghazi worden hevige gevechten gemeld.
De 'Arabische Lente' zou democratie, welvaart en rust brengen dachten naïeve westerlingen. Ze bracht een nachtmerrie van terreur, de-stabilisatie en onrust. Wanneer gaan Westerse politici eens inzien dat islam en democratie niet samen kunnen gaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten