NRC durft Kwaad kalifaat niet te benoemen

Geen categoriejul 30 2014, 11:29
De schoolkrant voor grachtengordelkindjes is niet in staat het Kwaad te benoemen, ook niet als de bloedspetters ze in het gezicht vliegen.
De redactie van NRC Next dacht gisteren klaarblijkelijk dat ze het Nederlandse publiek vandaag maar eens moesten informeren over het kalifaat van ISIS (of: Islamitische Staat). Het totaal waanzinnige artikel begint met de opmerking en vraag: "Een kalifaat, goed. Maar wat ís dat eigenlijk?"
Je zou denken dat er vervolgens een daadwerkelijke beschrijving volgt van de manier waarop ISIS invulling geeft aan het kalifaat: een poging tot genocide van allerhande andersdenkenden, massamoorden, brute onderdrukking van vrouwen, massale zelfmoordaanslagen, sharia wetgeving voor iedereen... Kortom: terreur, angst, haat.
Leuk bedacht, maar de politiekcorrecte yuppen van de NRC denken daar toch net een beetje anders over. Zij vinden dit soort informatie bijvoorbeeld veel belangrijker:

Irak had vorig jaar een bruto binnenlands product van 149 miljard dollar. Syrië had in 2010, het laatste jaar van telling, volgens het Internationaal Monetair Fonds een bbp van 60 miljard dollar. Het kalifaat bezet de minst welvarende delen van beide landen. De welvaart zal er veel lager zijn dan in Irak en iets lager dan het in Syrië van voor de burgeroorlog. Een ruwe schatting van het bbp: 26 miljard dollar.

Wacht even. Je wilt lezers graag informeren over het kalifaat, wat het is en hoe mensen erin worden behandeld, en je hebt het er alleen maar over dat het een gebied in Irak en Syrië betreft, waar tien miljoen mensen wonen, en waar er mogelijk olie is? Dat is jouw antwoord op de vraag 'wat het kalifaat eigenlijk is?'
Die krant is volledig van de pot gerukt. Het is helemaal niet van belang om te weten dat er tien miljoen mensen wonen, dat de 'kalief' Abu Bakr al-Baghadi graag ingenieurs in dienst wil nemen, en dat er aan 'agricultuur' kan worden gedaan in die regio. De kern van het kalifaat van ISIS is niet 'we kunnen wel wat dokters gebruiken' (zoals de NRC daadwerkelijk opschrijft), maar: Het Pure Kwaad. Dood en vernieting, daar draait het om. Een voorbeeld uit het artikel waaruit voor de zoveelste keer blijkt dat de do-gooders 'de Islamitische Staat' niet eens bijna begrijpen:

Maar stel dat we de situatie van nu bevriezen en uitgaan van het potentieel van het gebied. Dan kunnen schattingen een indicatie geven – met vele slagen om de arm. Zie het als een denkoefening om de contouren van het kalifaat te schetsen.

ISIS moordt de hele economische infrastructuur uit, de mannelijke bevolking bestaande uit sjiieten, christenen, onwillige soennieten en alawieten wordt over de kling gejaagd. Van landbouw (ja, daar heeft de NRC het serieus ook over) zal helemaal niets terecht komen, beste NRC. De situatie van nu kan niet bevroren worden omdat moorden de favoriete en eigenlijk enige methode is van ISIS. De situatie van morgen is die van nu x weetikhoeveelhonderden doden. Daarna investeert ISIS niet in boerderijen, maar in zelfmoordterroristen, scherpschutters, en andersoortige extremistische psychopaten die hele bevolkingsgroepen over de kling willen jagen om hun extremistische soennitische staat te creëren.
Vergelijkingen met Uruguay en Suriname slaan dan ook nergens op. Dit is de aard van de Islamitische Staat: acht christenen vermoord omdat ze zich niet wilden bekeren tot de islam. Met landbouw en veeteelt heeft het niets te maken. 
Nou weten we van de NRC dat ze er daar wat moeite mee hebben om het radiaal-islamitische beestje bij zijn naam te noemen, maar dit keer gaan ze wel heel ver. Het nieuwe kalifaat is Het Kwaad. Dat is het enige wat telt, en dat is waar onze aandacht naar uit moet gaan. Redacties en journalisten die er moeite mee hebben om dat duidelijk op te schrijven moeten zich voortaan maar beperken tot het publiceren van politiekcorrecte schoolkranten in de grachtengordel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten