Stelling nemen of niet?

Geen categoriejul 28 2014, 21:51
Er wordt heel veel gesproken over de wijze waarop een bepaalde groep moslims zich vaker en vaker meent te moeten/mogen manifesteren. Veel mensen reageren daarop alsof ze zout in de wonde gestrooid hebben gekregen, anderen zijn veel behoudender en velen willen er niets van weten.
Dat laatste lijkt vooral bij bestuurders het geval te zijn. Burgemeesters die als het ware de andere wang lijken toe te keren. Onze wang denkt een steeds grotere groep Nederlanders. Natuurlijk, dat onderscheid, Nederlanders en niet Nederlanders, dat moet niet gemaakt mogen worden. Maar het is meer en meer te rechtvaardigen dat het gemaakt wordt.
Wij Nederlanders worden, in grote steden maar ook in de buiten gebieden, meer en meer geconfronteerd met de houding, opstelling en dreiging die uit kan gaan van de niet Nederlanders. Waar in grote steden bouw van moskeeën bijv. tot veel spanningen en frustraties oproepen, waar protest tegen de bouw van een moskee wordt beïnvloed door bij buurtbewoners de ramen in te gooien, waar het ‘normaal’ lijkt om met hakenkruizen op borden te lopen en dood aan de Joden te roepen, waar veel criminaliteit gepleegd wordt door de niet Nederlanders en waar bijv. op het platte land men vreest om een avondje uit te gaan of met vakantie omdat je huis leeg gehaald wordt.Terrorisme in het openbaar vervoer lijkt ook meer en meer voor te komen.We lijken te leven in een surrealistische wereld waar de Nederlandse burger buiten oplopende frustratie door overheidsbeleid (zorg, ouderenzorg, belasting, EU, langer werken, harder werken, lagere uitkeringen, werken met behoud van uitkeringen, enz. enz.) ook nog om de emmer vol te maken, geconfronteerd wordt met vormen van meningsuitingen die de Nederlander niet gewoon lijken.Het is dan menselijk denk ik maar om er niet op te reageren, te doen alsof het wel over zal gaan, te veronderstellen dat die overheden die je ook naar het leven staan er wel wat aan zullen gaan doen.
Nou beste Nederlanders, die overheden gaan er dus helemaal niets aan doen!Zie Den Haag, dhr. Van Aartsen daar als burgemeester. ’t Is dat hij niet door het volk gekozen is maar anders had men allang van de toren lopen blazen dat we het aan onszelf te danken hebben dat deze Pipo daar zeer ongewenste zaken toelaat. Zo ook in andere gemeenten waar burgemeesters dingen zeggen of doen of juist niet doen waardoor de Nederlander harder en harder gaat twijfelen aan de ware insteek van deze politiek verantwoordelijken. Want dat zijn ze natuurlijk wel!Gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees!Oh ja, ze zijn en blijven eindverantwoordelijk.Enige wat we niet meer moeten doen is die verantwoordelijkheid na vertrek aan ze duidelijk maken. Terwijl ze zitten moeten ze verantwoordelijk gesteld worden. Door het voltallige volk!
Verantwoordelijk voor hoge werkeloosheid, bonus beleid bij banken en overheden, excessieve beloning bij overheden en semi overheden, jeugdwerkeloosheid, onderwijs dat vastloopt, justitie en politie waar minder en minder mensen over te spreken zijn, toelatingsbeleid van mensen van buiten Nederland/Europa, toenemende spanningen op heel de wereld, voedselbanken, kledingbanken, werken om je uitkering te mogen behouden, onbetaalbare zorg, onbetaalbare energie, het verzieken van de vrije markt, het kapot subsidiëren van heel de economie, de oren naar banken laten hangen en ongetwijfeld kan een ieder van de bijna 17 miljoen Nederlanders nog wel iets opnoemen wat niet deugd en wat fout gaat.
Terug naar de openingsvraag, stelling nemen of niet. Want we kunnen tot in de eeuwigheid blijven aanduiden wat er allemaal fout gaat volgens die meerderheid, we kunnen ons voortdurend in de luren laten leggen door loze politieke beloftes, door leugenachtige en gecensureerde media vormen, we kunnen ons op de zgn. vrij sociale media de mond laten snoeren, we kunnen heel het internet blijven vergiftigen met onze grieven .als we niets meer doen dan blijven de zogenaamd democratisch gekozen leiders zich kapot lachen om het ontbreken van datgene waar Nederland nou bekend om geworden is. Handelsgeest, doorzettingsvermogen, inventiviteit, samenhang, samenleving en meer gevleugelde woorden die je de laatste jaren totaal niet meer terug ziet.
Blijven we dus op ons reet zitten of gaan we er wat aan doen?Want tot op heden zijn het alleen maar die partijen en bevolkingsgroepen waar menigeen zich kapot aan ergert die er wat aan doen! Maar die doen dus net datgene wat wij nou niet willen! De demonstraties, de bedreigingen, de stenen door de ramen, het onveilige gevoel op straat tot thuis, onveilig op de weg als voetganger, fietser, bromfietser, motorrijder, automobilist, in de bus, trein, vliegtuig, boot, noemt u het maar. Je kan tegenwoordig alles verwachten. Omdat een minderheid in Nederland, in Europa, wereldwijd gezien idem, meent zich op zeer ongewenste wijze te moeten en mogen manifesteren.
En logisch ergens dat men zich graag vereenzelvigt met groeperingen die zich luidkeels roepend en dreigend tentoon spreiden en laten zien. Als je dat gedrag afzet tegenover bijv. het slappe gedrag en nog veel slapper handelen van onze politici dan zou je bijna zelf toch ook voor die daadkrachtige kiezen? Wie wil er nou deel uitmaken van de zwakke partij? Van de verliezers? Van hen die het onderspit gaan delven?Zo af en toe staan er gelukkig mensen op die daar dan wat tegen willen doen.RIP Pim Fortuyn, RIP Theo van Gogh, RIP al die anderen die hun mond niet meer durven of mogen roeren uit zelfbehoud of omdat de overheid ze verbiedt te spreken.En RIP allen die nog gaan volgen en monddood of gewoon echt dood gemaakt worden.Omdat onze politici geen stelling nemen, niet pal achter of liever voor haar eigen burgers gaat staan maar ons gewoon aan banden legt die meer en meer eenzijdig lijken.Moet u eens roepen ‘dood aan de Moslims’?!De moslims roepen namelijk wel ‘dood aan de Joden’!En geen agent die er wat aan doet. Het is wel oproepen tot haat en volkerenmoord!
Natuurlijk, lang niet alle moslims, lang niet alle Polen, Joegoslaven, Hongaren, enz. zijn zo! Ook in oorlogen, hoe smerig ook, zijn er vaak genoeg tekenen van civilisatie, van mededogen, van menselijkheid.Maar ook in tijden van oorlog horen we daar bijna niets van, vrijwel nooit. Of pas jaren later, nadat de strijd gestreden is. Dan blijken mensen met terugwerkende kracht helden te zijn geweest. Hebben ze honderden zo niet veel meer levens gered. Met gevaar voor eigen leven.En kijk dan naar nu?!Als de meerderheid van de moslims niet extreem is, als de meerderheid van andere bewoners van Nederland geen misdadiger is, geen affiniteiten daar ook mee heeft, prima vrachtwagen chauffeur is, niet onderbetaalt werk afpakt, niet goedkoper werkt in de zorg, bouw, of noemt u maar op, niet inbreekt, niet fysiek mensen bedreigt of echt aanrand, niet rekeningen plundert van ouderen, niet ouderen belagen, enz., als dat zo is, waarom horen we ze dan vrijwel geen stelling nemen tegen het extreem gedrag van hun volksgenoten? Waarom zijn ze überhaupt naar Nederland gevlucht als ze zich tot in het extreme inzetten om dat waarvoor ze gevlucht zeggen te zijn hier ook ten uitvoer te willen brengen?
Is het angst? Angst om zelf door je eigen volksgenoten gepakt te worden? Is men bang van de extreme volksgenoten? Of ziet men het gewoon met lede ogen aan en vertoont men hetzelfde laffe gedrag als heel Nederland dat zijn vaderland naar de sodemieter laat helpen? Dat zich in de hoek laat zetten door de extremisten en helemaal monddood en rechteloos laat maken door gemeente, provincie, Tweede Kamer, Euro Parlement? Is de grote meerderheid een stilzwijgende meute die zich liever laat afslachten dan op te durven komen voor wat van hen is?Die zelfs niet meer gaat stemmen met verkiezingen omdat het ‘toch niets uit maakt’.“Ze doen toch waar ze zin in hebben”. Maakt niet uit wat je stemt, de richting, het beleid is toch al bepaald!Ja, duh .zo lust ik er ook nog wel eentje. Nog wel twee ook eigenlijk. Of meer!Wat een ge .’piep’ zeg. Natuurlijk maakt het uit of je gaat stemmen. Niet jij alleen, of u en u, nee, massaal!Alleen massaal, zie dagelijks om u heen!, kun je wat bereiken. Democratie krijgen is er niet meer bij, die moet je verdienen, die moeten we terug winnen, democratie krijg je pas als gekozen leiders je respecteren en als bezoekers weten dat ze bezoekers zijn. Eerder zal je geen democratie meer kennen. Ook de bezoekers niet!De huidige politiek is door en door verrot, ziek, misselijk makend en laat dit niet alleen maar blijken door zich niet voor de burgers en/of het vaderland in te willen zetten.Men verkoopt normen en waarden, men verkwanselt alles waar Nederland ooit voor stond, waar levens voor gegeven zijn, waar Nederland groot door is geworden als klein landje. En wat de overheid niet aanpakt op negatieve manier dat wordt zeer zorgvuldig of tezamen met banken en verzekeraars gesloopt of wordt door gecensureerde berichtgeving in de media wel om zeep geholpen.Een halve waarheid in de media is in de huidige spannende tijden te vergelijken met volksverraad. Wel dingen weten maar ze niet publiceren. Of vanuit de politiek de openbaarheid van de politieke besluitvorming gewoon naast je neerleggen. Onder het mom landsbelang?!
Wij laten het toe! Wij doen er helemaal niets aan.Tot mijn stomme verbazing zag ik dit zich ontwikkelen dit jaar. In maart en mei. Gemeenteraadverkiezingen en Euro Parlement verkiezingen. Zeer lage opkomsten, alleen de voorstanders van het ingezette beleid kwamen naar de stembus. Nog geen 50% ging stemmen in maart, iets meer dan een derde in mei. En toch zijn er dan politici en politieke partijen die de uitslag omarmen als een overwinning voor de democratie. Ze horen u niet eens, met name D66 en Alexander Pechtold zijn hier een zeer (staats) gevaarlijke partij en politicus. Maar in de media niets daarover.
Dus!
Laten we ons land, laten we Nederland over aan rovende en moordende extreme bendes, inclusief politieke partijen die er geen donder aan doen, of pakken wij dan maar de verantwoordelijkheid die de politiek niet schijnt te willen/durven pakken?!
Want beseft u nou één ding echt goed:De macht lijkt misschien elders te liggen maar wat wil politiek en/of politie/justitie of defensie nou doen als er zo’n 10 miljoen mensen roepen ‘genoeg is genoeg’ of ‘tot hier en niet verder’.
Eis uw zelfbeschikkingsrecht op! Eis de soevereiniteit terug! Eis uw democratische rechten terug! Eis u baan, uw ziektekosten verzekering, uw dak boven het hoofd, de zorg, uw geld, uw, uw, uw ..alles terug op!Laat niet datgene waar in de jaren 40-45 voor gestreden is en men levens voor gegeven heeft nu zonder slag of stoot teniet gedaan worden.
Nederland is en blijft van de Nederlanders, niet van politici, niet van politieke partijen, niet van de EU en zeker ook niet van ‘bezoekers’. Wij zijn wie we zijn. Staat dat iemand niet aan dan hoeft hij/zij niet naar Nederland te komen. Zoek dan je heil maar elders en wordt elders ‘gelukkig’ in plaats van dat er twee landen ongelukkig worden doordat je gefrustreerd rondloopt en ‘boos’ bent hier en in je thuisland. Boos op alles en iedereen.
Dat laten we Nederland en het Nederlandse volk niet langer meer aan doen!
Nederland staat op!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten