Twee raketten missen op BUK-systeem Oekraïense militanten

Geen categoriejul 19 2014, 8:59
En daar hebben we de smoking gun dan.
Er zijn enkele samenzweringsfantasten die nu al een paar dagen volhouden dat Kiev vast achter de aanval op vlucht MH17 van Malaysian Airlines. Deze gekken, die behoorlijk veelvuldig te vinden zijn op het Internet, hebben een hele mooie theorie in elkaar gezet waarbij het of de bedoeling was van Oekraïne om het vliegtuig van de Russische president Vladimir Poetin neer te schieten, of om een false flag-operatie uit te voeren. Dat laatste houdt in dat je zelf een aanval uitvoert, maar net doet alsof je vijand ervoor verantwoordelijk is. Daardoor hoop je dan toestemming te krijgen van de internationale gemeenschap om actie te ondernemen tegen genoemde vijand.
Het zijn schitterend klinkende ideeën als je nogal samenzweerderig bent ingesteld, maar een rationeel mens moet toegeven dat ze nogal vergezocht zijn. Als Oekraïne Poetin vermoordt kun je er vergif op innemen dat Dimitry Medvedev dat land in twee dagen binnenvalt en de macht helemaal overneemt. Zo werkt het namelijk met de Russen. Kiev zou zoiets nooit riskeren.
Wat de false flag operatie betreft: dat kan je tegenwoordig eigenlijk niet meer flikken. Het is veel te gemakkelijk voor andere landen om uit te zoeken wat er precies gebeurd is en wie erachter zit. Een dergelijke actie zou Oekraïne dus alleen maar problemen opleveren.
Maar goed, eerder genoemde fantasten laten dat soort steekhoudende argumenten maar wat graag links liggen. Ze horen en zien niets; oogkleppen op, en rammen maar met de ene na de andere idiote theorie.
Misschien dat dergelijke individuen hier wél aandacht aan willen spenderen:

Op videobeelden van een Buk-lanceerinstallatie op transport, waarvan vandaag werd gesuggereerd dat het naar Rusland werd gesmokkeld, zou te zien zijn dat twee van de vier raketten ontbreken. Volgens Anton Gerashchenko, van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken, is niet alleen het raketsysteem weggewerkt, maar zijn ook de personen die de installatie hebben afgevuurd op Malaysia Airlines-vlucht MH17 omgebracht.

Hier is de video in kwestie:
Het luchtweersysteem werd twee uur voor de crash gezien in de stad Torez en gisteren gefilmd door agenten van de Oekraïense veiligheidsdienst. Op de beelden is te zien dat twee raketten ontbreken. Er horen er namelijk vier op te zitten.
Tel hierbij op dat de Amerikanen ook zeggen dat de door Rusland gesteunde militanten er (evident) achter zitten en, voila, we kunnen het met elkaar hebben over hoe Rusland moet worden aangepakt. Het is in ieder geval tijd om allerlei samenzweringstheorieën bij het grof vuil te zetten waar ze horen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten