VNL stelt Kamervragen over Sparta-keeper

Geen categoriejul 16 2014, 20:00
Antisemitisme.
Prima vragen van Joram van Klaveren, Kamerlid van VNL (Voor Nederland):
1. Bent u bekend met het bericht 'Keeper Sparta: Joods CIDI criminele organisatie'*?
2. Hoe duidt u de uitspraak van de professioneel voetballer van Sparta, die in die hoedanigheid ook een voorbeeldfunctie vervult, dat het CIDI een criminele organisatie is?
3. Kunt u aangeven in hoeverre de KNVB afstand neemt van de uitlatingen van de Sparta-speler en op welke wijze u het antisemitisme met de voetbalbond gaat bespreken?
4. Deelt u de zorgen van onze fractie, dat er geen massale veroordeling klinkt vanuit de islamitische gemeenschap van de islam-gerelateerde moordpartijen, slachtingen en martelingen in o.a. Syrië, Irak, Somalië en Nigeria maar de joodse staat wel zeer eenzijdig wordt veroordeeld en gedemoniseerd?
5. Ziet u, in navolging van onze fractie, het antisemitisme en anti-Israëlsentiment in onze samenleving ook groeien? Zo ja, op welke wijze tracht u deze ontwikkeling tegen te gaan? Zo neen, waarom niet?
Dit zijn goede vragen omdat hij niet voor het ontslag van Sinouh pleit, maar het in een wijdere context probeert te zien en zich afvraagt wat de overheid daar aan denkt te gaan doen. Want ja, er is wel degelijk een probleem met toenemend antisemitisme. Nog even en het is politiekcorrect om 'de joden' er verbaal van langs te geven, waarna het een kleine stap is om dat ook op andere, minder vreedzame manieren te gaan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten