'Wilders vervangt EP-medewerkers onder druk'

Geen categoriejul 09 2014, 18:59
Het gaat niet helemaal-je-van-het bij de PVV.
Bronnen in Den Haag hebben mij, naar aanleiding van mijn eerdere nieuwsitem over massaontslagen bij de PVV in Brussel, verteld dat PVV-leider Geert Wilders dat niet vrijwillig heeft gedaan. "De (meeste) mensen die nu deze medewerkersplekken opvullen hebben dat bij Geert afgedwongen," aldus een bron. "Zij eisten een baan. Anders zouden ze naar de pers stappen. Het gaat om allemaal mensen die al actief zijn of waren voor de PVV."
Zo zouden er nu o.a. een Statenlid en een oud-gedeputeerde werken. Ook oud-parlementariër Auke Zijlstra wordt genoemd als een man die een baantje "was beloofd," wat niet eens zo heel gek is aangezien hij al een paar jaar in Brussel heeft gezeten voor de PVV, maar dit jaar opeens toch wat te laag op de lijst werd gezet.
Daarnaast is het opmerkelijk dat een oud-medewerker - Alexander Kops, aldus de bronnen - wel ontslagen is in Brussel, maar gisteren 'gewoon' is beëdigd in de Eerste Kamer. Dat is een beetje vreemd aangezien de voorzitter van de PVV in het Europees Parlement, Marcel de Graaff, eerder vandaag liet weten dat het hele handeltje is vervangen omdat men niet goed genoeg zou zijn. Nee, nee, er moest sprake zijn van een professionalisering in Europa - maar blijkbaar niet in de Eerste Kamer van de Staten-Generaal.
Opmerkelijk.
Volgens de bronnen klopt het verhaal van De Graaff dan ook niet. Wilders zou de Europa-medewerkers niet hebben vervangen omdat hij ontevreden over ze was, maar omdat hij onder druk werd gezet vanuit de partij; er zouden verscheidene mensen zijn geweest die hadden gedreigd om naar de pers te stappen met allemaal onverkwikkelijke verhalen over hem en zijn partij. De PVV-leider had daar blijkbaar absoluut geen zin in, waardoor een heel stel loyale PVV'ers opeens op zoek moet naar een andere baan.
Natuurlijk is het nu de vraag wat die mensen gaan doen? Blijven zij rustig en loyaal, of klappen ze uit woede en onvrede toch uit de school? Indien dat laatste gebeurt heeft Wilders het ene probleem dus opgelost door een nieuwe probleem te creëren.
Tenslotte iets over Vicky Maeijer, die nu in het Europees Parlement zit voor de PVV. Deze dame was tot voor kort medewerkster van Wilders. Net als andere mensen bij de PVV was hij alles behalve onder de indruk van haar. Hij zou vorig jaar zelfs van plan zijn geweest om haar te ontslaan. Dat hij dat uiteindelijk niet heeft gedaan en haar zelfs hoog op de Europese kieslijst heeft gezet onderstreept weer eens dat hij echt in paniek was toen Laurence Stassen opstapte op de dag dat de lijst intern bekend zou worden gemaakt.
Zo duurt de soap bij de PVV dus voort. De geruchten over onrust en onvrede nemen met de dag toe. Hoe lang kan Wilders zijn ploeg nog min of meer bij elkaar houden? 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten