BREKEND: Abou Moussa en twee andere jihadisten opgepakt

Geen categorieaug 28 2014, 16:04
Maar er is geen sprake van een kalifaat in de Schilderswijk, hoor.
Dus toch. Jozias 'de ontkenner' van Aartsen moet toegeven dat er islamitische jihadisten actief zijn in zijn stad. Er zijn vandaag en gisteren namelijk maar liefst drie jihad-ronselaars opgepakt: twee in Duitsland en één in Den Haag.
Het gaat om de 32-jarige Azzedine Choukoud aka Abou Moussa (hierboven op de foto tijdens de pro-ISIS-demonstratie op de Hoefkade van 24 juli), zijn 24-jarige vrouw en de 24-jarige bekeerling Rudolph Holierhoek aka Abu Suhayb in Den Haag. Ze komen alledrie uit, jawel, Den Haag.
De radicale moslims zijn opgepakt wegens het ronselen voor de jihad in Syrië en Irak en voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Ze zitten allemaal in volledige beperkingen, wat simpelweg betekent dat zij geen enkel contact met de buitenwereld mogen hebben. Jihadistenadvocaat Michiel Pestman zal het wel weer "moslimpje pesten" vinden, maar dat is natuurlijk je reinste onzin.

De twee mannelijke verdachten worden verdacht van het ronselen voor de gewapende terroristische strijd in Syrië en/of Irak en het samenspannen dan wel voorbereiden voor moord/doodslag met een terroristisch oogmerk. Alle drie worden zij verdacht van opruiing en haatzaaien onder meer middels diverse social media en nieuwssites. Dit met als doel aanzetten tot een terroristisch misdrijf. In vier woningen werden naar aanleiding van de aanhoudingen zoekingen verricht.

Moussa is eerder opgepakt wegens zijn antisemitische toespraak tijdens de pro-ISIS-demo op de Hoefkade. Hij mocht na verhoor weer naar huis. En vandaag zat hij dus plotseling in Duitsland. Het wordt hoog tijd dat burgemeester Van Aartsen eens stopt met het ontkennen van de problemen in de Schilderswijk. Gisteravond kwam hij even buurten in de wijk en zei hij: "Dit is geen nare buurt. Er heerst hier geen kalifaat of dat soort onzin. Negentig procent van de Schilderswijkers draagt geweldig bij aan onze samenleving. Zij hebben meer dan genoeg aan al die idiote verhalen."
Tja. Wat moeten we nou met zo'n burgemeester?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten