grunberg

Arnon Grunberg: U bent een negerkiller!

Geen categorieaug 19 2014, 10:19
Arnon Grunberg is knettergek.
De zelfhaatstukjes van de progressieve Volkskrant-stukjestikker Grunberg worden met de dag gekker. Vandaag heeft hij een stukje geschreven over de door een agent doodgeschoten zwarte tiener Michael Brown. Volgens Grunberg zouden Amerikaanse politie-agenten discrimineren en aan racial profiling doen.
Maar dan komt het: in Nederland en Europa doen wij het niet beter, volgens Grunberg. "Wij doen het anders. Wij laten zwarten op grote schaal verdrinken in de Middellandse Zee." Ja, echt. Grunberg schrijft het echt. En hij is niet sarcastisch of iets. Hij is bloedserieus. Lees zijn stukje uit de krant van vanochtend maar:
Wie begrijpt waarom Grunberg van Ferguson binnen enkele zinnen belandt bij de opmerking dat "wij zwarten op grote schaal [laten] verdrinken in de Middellandse Zee", moet het maar even komen uitleggen. Want ik snap er helemaal niets van. Hoewel, Grunberg is een rasechte weg-met-ons-denker. Als het Westen ergens maar de schuld van kan krijgen, dan grijpt Grunberg die kans. Zelfs als het onterecht is. Of juist dan. Dat vindt 'ie het mooiste: altijd het vrije Westen en de blanke man overal de schuld van geven.
Hoe komt die Grunberg er toch op dat het onze schuld is, dat wij in feite massamoordenaars zijn, omdat zwarten uit Afrikaanse landen in gammele bootjes naar Europese landen afreizen en daarbij komen te overlijden omdat ze simpelweg in gammele bootjes naar Europese landen afreizen over de woelige baren van de Middellandse Zee? Hoe zou dat hoofd van Grunberg eigenlijk werken? Maakt zijn hoofd gewoon kortsluiting zodra hij een of andere 'onderdrukte' minderheid ziet en geeft hij dan automatisch de rest - het Westen - er de schuld van?
Ik had plannen om een abonnementje af te sluiten op de Volkskrant, maar ik denk dat ik toch maar netjes wacht tot Grunberg eindelijk van de voorpagina is gehaald. Een kwaliteitskrant zet zulke pulp niet op de voorpagina.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten