Duitsland heeft last van groot extremisten-probleem

Geen categorieaug 12 2014, 10:15
ISIS-aanhangers gaan de vuist op met Koerden.
We hebben het vaak over de Schilderswijk in Den Haag, waar ISIS-sympathisanten het voor het zeggen lijken te hebben, maar in sommige Duitse steden is het zowaar nog erger. Westfalen Blatt bericht namelijk dat ISIS-aanhangers onlangs zowaar op de vuist gingen met Koerden die zich uitspraken tegen de massaslachtingen van die terroristische organisatie. Het Gatestone Institute legt uit:

The violence—which comes amid threats by a German jihadist to blow up an American nuclear weapons storage facility in Germany—has counter-terrorism officials concerned that radical Muslims are deliberately exploiting the ethnic and religious tensions in the Middle East to stir up trouble on the streets of Europe.

Police say the Muslim-Yazidi clash was triggered after six Islamists stormed a restaurant in the eastern Westphalian town of Herford at around 4 pm on August 7. The Muslims were attempting forcibly to remove a poster inviting people to join a demonstration in support of the Yazidis in Iraq.

De 30-jarige eigenaar van het restaurant in Herford en twee anderen - alle drie Yazidi's - werden na het gevecht gewond afgevoerd. De ISIS-radicalen hadden onder andere gebruik gemaakt van messen en flessen om ze in elkaar te rammen (want dat is wat er feitelijk gebeurde).
Aangezien de meeste Koerden bepaald geen watjes zijn besloten 300-500 Yezidi's om zich tegen dit soort wandaden van extremisten te verzetten. Het gevolg: een grote rel tussen hen en "een grote groep gemaskerde salafisten." Uiteindelijk moesten er meer dan 100 extra politieagenten aan te pas komen om de rellen te beëindigen. Uiteindelijk werden er zes mensen gearresteerd: vijf Tsjetsjenen en één Duitse man die zich eerder bekeerde tot de islam. Twee van de zes worden, aldus Duitse media, al langere tijd in de gaten gehouden door de Duitse inlichtingendiensten.
De Duitse autoriteiten zeggen al langer dat ze zich ernstig zorgen maken om de groei van het salafisme in hun land, maar het heeft er alle schijn van dat ze er niet veel tegen kunnen doen. Vorig jaar hadden "extreem-islamitische organisaties maar liefst 43,185 aanhangers in ons buurland, waarvan 5,500 de ideeën van het Westen-hatende en salafisme aanhangen. Eén van de grootste bolwerken van salafisten is Noordrijn-Westfalen (1500), waar ook de meeste Yezidi's leven (in totaal wonen er 60,000 Yezidische Koerden in Duitsland).
Verscheidene Duitse extremisten vechten mee in Syrië in Irak, waar ze zich bij radicale organisaties als ISIS hebben gevoegd, en dus mede-verantwoordelijk zijn voor de vele misdaden tegen de menselijkheid die deze terroristische organisatie begaat.
Het is helemaal mis in de Schilderswijk, maar vergeleken met bepaalde Duitse steden/wijken gaat het daar nog altijd heel aardig. In Duitsland is het namelijk écht uit de hand gelopen, met niet een paar duizend radicalen, maar enkele tienduizenden. Dat gaat op termijn - en dan heb ik het al over, misschien, dit of volgend jaar - enorme problemen opleveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten