Gaza-demonstraties blijven afvoerputje voor tuig

Geen categorieaug 24 2014, 11:30
Ook gisteren werd er weer een pro-Gaza-demonstratie gehouden. En ook gisteren bleek maar weer eens dat dit soort bijeenkomsten een soort openbare theekransjes voor extremisten en antisemieten zijn.
Het is inmiddels vaste prik geworden: zaterdagmiddag, demonstreren voor Gaza. Tegen de Israëlische "bezetting", tegen het "zionisme" en aandacht vragen voor al de slachtoffers die gemaakt zijn door het huidige conflict tussen Israël en Hamas. Althans, dat is de dekmantel. In werkelijkheid begint zich een wekelijkse routine te vormen om eens lekker je antisemitische veren te tonen.
Gisterenmiddag was er weer zo'n Jodenonvriendelijke mars, dit keer in Amsterdam. Op last van gemeente was er ditmaal, anders dan andere keren, geen hakenkruizen te zien, waren vlaggen van ISIS en Hamas uit den boze en werd de enige brenger van een Hitlergroet onmiddellijk staande gehouden door de politie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het een keurige en voorbeeldige demonstratie was, want dat de demonstranten geen vredelievende burgers waren bleek wel uit het luidruchtige applaus dat opsteeg bij sprekers die de meest waanzinnige teksten uitspraken. Zo nam ene Abulkasim Al-Jaberi het op voor Hamas. Vanaf het podium scandeerde hij dat deze Palestijnse bommenleggers géén terroristische organisatie vormden, maar het 'legitieme verzet'. Oh, en hij was ook tegen Zwarte Piet. Dat is geen kindervriend, maar minstens zo'n erge moordenaar als Israël!
Andere sprekers gingen nog een stapje verder. Rapper Appa ontweek de beschuldiging van antisemitisme behendig door alleen over "de zionisten" te spreken in plaats van over Joden. Maar dat hij het nog steeds niet op Joden heeft, werd wel duidelijk toen hij "fuck de Talmoed" schreeuwde richting het publiek, dat overigens zijn vergiftigde woorden slikte als zoete koek.
Een andere spreker van wie de toehoorders smulden was Dyab Abou Jahjah, een Belgisch-Libanese activist die zelf ook al eens op jihad is geweest om tegen Israël te vechten. Hij verklaarde dat Israël niet in Palestina gevestigd had moeten worden (ondanks dat toch echt de oorsprong van het Jodendom is), maar in Duitsland.
Verder te zien: de bekende antisemiet Mohammed Rabbae en vlaggen van de Moslimbroederschap.
Nee, ondanks de aanwijzingen en opgelegde beperkingen van de gemeente was ook deze pro-Gaza-demonstratie weer een nieuw dieptepunt. Jodenhaat blijft hoogtij vieren. Dat ze hun woorden net iets anders moeten kiezen en een andere vlag van huis moeten meenemen, lijkt de protesterende antisemieten echt niets uit te maken. Dan maar iets cryptischer, maar deze mensen zijn gemotiveerd om net zo lang door te gaan totdat de laatste Jood Israël heeft verlaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten