Genocidefilm ISIS niet getoond bij KvdB

Geen categorieaug 01 2014, 16:30
Driewerf hoera voor Knevel en Van den Brink. Als één van de weinige Nederlandse nieuws- en actualiteitenprogramma's besteden de heren van de EO zowaar aandacht aan het schrikbewind van ISIS, en de massamoorden die deze organisatie pleegt op christenen en sjiieten. En dat is niet eens alles: ook worden er massaal niet-soennitische vrouwen verkracht, worden armen afgehakt van mensen die een tatoeage op hun arm hebben van bijvoorbeeld een kruis... en de mensen die vervolgens vluchten worden helemaal geplunderd. Goud meenemen op je vlucht? Dat gaat zomaar niet: inleveren die handel. Begin elders maar helemaal opnieuw, zonder ook maar iets om mee in je onderhoud te voorzien.
Toch is het een beetje jammer dat KvdB gisteren geen beelden uitzonden van het bekende genocidefilmpje dat wij wél online hebben gezet. De aanwezige Pieter Omtzigt (CDA) zei dat gisteren ook - dat de programmamakers van KvdB er blijkbaar voor gekozen hadden om relatief onschuldige beelden uit te zenden - maar helaas werd daar niet echt op ingegaan. De beelden van de genocide die ISIS pleegt - op christenen en sjiieten - zijn gewoon online te zien. Er is geen enkele reden om die niet uit te zenden, hoe gruwelijk ze ook zijn.
Sterker nog, juist omdat ze zo verschrikkelijk zijn is het aan de publieke omroep om er iets mee te doen. Dat hoort nou bij hun functie om het publiek te informeren over wat er in de rest van de wereld gebeurt. Als je dat niet wil, moet je op zoek naar een andere baan; ga dan maar achter de lopende band staan in een fabriek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten