Global warming?

Geen categorieaug 19 2014, 20:00
Koudste 19e augustus in 90 jaar
Vandaag was de koudste 19e augustus in negentig jaar: het werd slechts 15,9 graden in De Bilt. Van een serieuze opwarming van het klimaat lijkt geen sprake te zijn. Nu heb ik ook nooit geloofd in al die klimaatjomanda's die beweren dat de aarde opwarmt. Simpelweg, omdat we daarvoor eenvoudigweg over onvoldoende statistische data beschikken.
We kunnen wel wat voorspellen over de (korte termijn) weersverwachting, maar zelfs die voorspellingen gaan vaak mank, ondanks de krachtige rekenprogramma's van de weercomputers. Het blijkt allemaal wat lastiger dan gedacht. Laat staan dat we iets zinvols kunnen roepen over het klimaat.
Hoe dan ook, wat het weer aangaat hoeven we voor de komende dagen ook weinig goeds te verwachten. De voorspellingen zijn dat pas na het weekend het weer wat warmer zal worden. Zomerse temperaturen hoeven we echter ook dan niet te verwachten. Laten we hopen dat de computers het (ook) deze keer mis hebben, want dit lijkt inderdaad nergens op, maar ik vrees dat de voorspellingen -helaas- bewaarheid zullen worden dit keer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten