Hamas: ontvoerde Israëlische soldaat is al dood

Geen categorieaug 02 2014, 10:15
Hamas is als de dood dat het Israëlische leger achter ze aankomt.
De ontvoerde 23-jarige IDF-luitenant Hadar Goldin leeft niet meer, beweren de terroristen van Hamas. Goldin zou zijn omgekomen bij een Israëlisch bombardement die is uitgevoerd nadat bekend werd dat hij was ontvoerd. Daarbij is ook de complete groep Hamas-terroristen, verantwoordelijk voor de ontvoering, omgekomen. Opnieuw, dat is het verhaal van Hamas.
Citaat van Hamas: "We hebben alle contact verloren met de groep strijders die deelnam aan de hinderlaag. We denken dat ze allemaal zijn gedood in een bombardement. Als ze inderdaad de soldaat hadden gekidnapt, denken we dat hij daarbij ook om het leven is gekomen."
De ontvoering vond gisteren plaats tijdens het staakt-het-vuren, waarmee maar weer eens is bewezen dat Hamas helemaal geen vrede wil met Israël. Hamas wil oorlog, omdat Hamas de macht over de Gazastrook niet wil verliezen en omdat Hamas een bloedhekel heeft aan Israël.
Als de dood
Wat er waar is van het verhaal dat Goldin is omgekomen bij een bombardement, weten we voorlopig niet, maar wat we wel weten is dat Hamas als de dood is voor het Israëlische leger en de geheime diensten van Israël. Zelfs superrijke hoge Hamas-leiders (dank u wel, EU) in het buitenland lopen het risico dat ze worden gepakt. Misschien is dat waarom Hamas beweert dat Goldin dood is.
Een andere reden zou kunnen zijn dat Hamas met dit verhaal tijd probeert te winnen om Goldin op een goede plek te verbergen om hem over een paar jaar te ruilen voor Palestijnse gevangenen, net zoals met de in 2006 ontvoerde Gilad Shalit is gebeurd. Shalit bleef vijf jaar in handen van Hamas. Dan wordt Goldin een nationaal icoon en dan zal iedere papa en mama in Israël begrijpen door wat voor hel de familie Goldin gaat.
Hannibal Directive
Als het waar is dat Goldin is omgekomen bij een bombardement, dan heeft het Israëlische leger (mogelijk) gehandeld volgens de zogeheten 'Hannibal Directive', waarbij het Israëlische leger niets te ver gaat om de ontvoerde soldaat uit handen van de vijand te houden, zelfs als dat betekent dat het leven van die soldaat gevaar loopt. Een ontvoerde soldaat mag simpelweg niet in handen vallen van de vijand. Dat is de kern van de geheime richtlijn.
Het kan dus twee kanten op. 1. Goldin leeft nog en is in handen van de terroristen Hamas. 2. Goldin leeft niet meer en Hamas staat met lege handen. Voor de ouders is het zonder twijfel beter nieuws als Goldin nog leeft, maar voor Israël zou het een nationale tragedie zijn als Goldin in de handen van Hamas is gevallen. Laten we er het beste van hopen, wat dat dan ook precies moge zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten