Het lekke vergiet dat 'Europa' heet

Geen categorieaug 19 2014, 18:00
Libische moslims willen Syriërs EU binnensmokkelen
Nu.nl meldt dat Algerije een stokje heeft gestoken voor de plannen van radicale Libische moslims, die 200 geloofsgenoten uit Syrië op illegale wijze Italië binnen wilden smokkelen.

"Algerije is bang dat militante moslims de chaos in Libië misbruiken om wapens te smokkelen, strijders te trainen en migranten naar Europa te verschepen. Die vrees leeft ook bij veel andere landen in Noord-Afrika. Vermoedelijk halen ze zo geld op om hun activiteiten te financieren."

Het is zo klaar als een klontje dat 'Fort Europa' zo lek is als een vergiet. Als de Algerijnen niet hadden ingegrepen waren er weer 200 radicalen de EU binnengekomen. Het peperdure grensbewakingssysteem Eurosur heeft de immigratie alleen maar aangewakkerd: er kapseizen nu aanmerkelijk minder wrakke schuiten. Maar in plaats dat de EU die terugsleept naar de haven van herkomst, zoals de Australiërs doen en daarmee een eind hebben gemaakt aan de illegale immigratie naar hun land, loodst de EU ze de veilige Italiaanse haven binnen, waarna ze vrije doorgang krijgen naar de overige EU-lidstaten. Briljant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten