Hollande wil ISIS-conferentie

Geen categorieaug 20 2014, 20:00
Heel goed.
Francois Hollande wil dat er een speciale conferentie gehouden wordt over ISIS, terwijl de Britse premier David Cameron zijn vakantie voortijdig behandeld heeft omdat ook hij zich ernstig zorgen maakt over de veroveringsoorlog van de terroristische organisatie die andersdenkenden massaal afslacht:

De Franse president François Hollande heeft opgeroepen tot een internationale conferentie over de terreurgroep Islamitische Staat. Tijdens de top zou een gezamenlijke aanpak tegen IS in Irak en Syrië centraal moeten staan. De Britse premier David Cameron heeft ondertussen zijn vakantie onderbroken, na de onthoofding van een Amerikaanse fotojournalist door een man met een Brits accent. Dat meldt persbureau Reuters.

Hollande zegt dat we te kampen hebben met de "ergste situatie" sinds 2001. Ik kan niet anders dan hem daarin gelijk geven. ISIS moet worden tegengehouden; de massaslachtingen kunnen niet worden geaccepteerd, de wereld moet ingrijpen.
Toch zou het opvallend zijn als het zowaar Europa is dat in actie komt. Normaal laten we dit soort karweien immers altijd over aan Amerika. Blijkbaar begrijpen zelfs Europese regeringsleiders dat er niet al te veel te verwachten is van Obama.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten