ISIS gaat rustig door met massamoorden

Geen categorieaug 09 2014, 12:44
ISIS is zo mogelijk nog kwaadaardiger dan gedacht.
Eerder berichtten wij al dat ISIS massamoorden aan het plegen is in Irak (en Syrië). Christenen, sjieten, Yazidis en andere andersdenkenden worden massaal vermoord of, op zijn best, weggejaagd.
Toch kan het - aangenomen dat deze tweet hieronder klopt - blijkbaar nóg erger worden:
Tel hier de verhalen van Yazidis bij op dat ISIS massamoorden op hen pleegt, vrouwen kidnapt en als slaven behandelt (en verkoopt), en in koelen bloede andersdenkenden neerschiet, en je begrijpt opeens volledig dat ze zich schuldig maken aan etnische zuiveringen (op zijn minst) of zelfs genocide. Indien dat nog niet duidelijk genoeg was, hier wat foto's via de Daily Mail. Op de foto in kwestie ziet u hoe soennieten van een bepaalde stam worden vermoord. Alweer gaat het om andersdenkenden; om mensen die het kalifaat niet steunen.
Hier een foto van een Jihadist die kalm, met een glimlacht op zijn gezicht, het mes in de keel van een onschuldige man zet en hem langzaam onthoofdt:
Anderen worden gekruisigd:
Breitbart.com's John Hayward schrijft terecht dat president Obama en andere Westerse leiders weliswaar opeens zeggen dat het helemaal misgaat in Irak, dat we dat nu ontdekken en er meteen actie wordt ondernomen, etc., maar dat is alles behalve waar. Dit soort gruwelijke misdrijven vinden al weken en maanden plaats. Hij en andere regeringsleiders zijn daar al tijden van op de hoogte; niet alleen krijgen zij dezelfde informatie als wij van de (digitale) media, maar ze krijgen daar boven op nog eens allerlei informatie van de inlichtingendiensten en diplomaten. Het is al lang bekend dat ISIS niet alleen Yazidi's op de meest vreselijke wijze vervolgd, maar christenen ook. Dat hij en zijn collega's net doen alsof ze daar nu pas achterkomen is lachwekkend.
Een citaat uit Haywards prima column:

Foreign policy is all about timing.  Stopping ISIS when it was on the move into Mosul - with an almost laughably small initial invasion force that nevertheless caused Iraqi forces to break and run - would have been relatively simple.  Protecting communities under their thrall from ethnic cleansing is vastly more difficult.  Ejecting them from their conquered territory is impossible with only a few targeted bombing runs.  They're mixed in with civilian targets now, and they won't hesitate to take hostages.  They can threaten to blow up the Mosul dams.  They're far stronger, better armed, and better financed than they were when they first came across the Syrian border, and the Iraqi government made that fabled 3AM phone call to Barack Obama, only to get his voice mail.

Het is te triest voor woorden dat de VS en de Europese Unie (wat een lachertje is Brussel zeg) nog steeds niet écht ingrijpen om deze genocide(s!) te voorkomen. Er worden een paar ISIS-doelwitten gebombardeerd als ze te dicht in de buurt komen van Amerikanen in de regio, maar er is géén grote interventie begonnen om Yazidi's, christenen, sjiieten en niet-radicale soennieten te beschermen in de gebieden die ISIS al in handen heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten