Kabinet wil reisgegevens van iedereen in strijd tegen jihad

Geen categorieaug 30 2014, 15:15
Ah ja, daar gaan we weer: zogenaamd om iets te doen aan radicale moslims wil de regering graag de reisinformatie van iedere Nederlander verzamelen.
Nou is dat heel erg leuk geprobeerd - zeker ook omdat dit voorstel eerder al werd afgeschoten door de Tweede Kamer - maar jammer genoeg voor minister Opstelten en co. trapt niemand hier in. Het opportunisme druipt er namelijk vanaf:

De VVD-bewindsman denkt, ondanks de eerdere kritiek in de Kamer en zelfs van de eigen coalitie, dat hij dit nu wel door het parlement kan loodsen. Als dat zou gebeuren worden van iedereen alle vlieggegevens bewaard. Maar Opstelten bezweert dat justitie alleen naar informatie van kwaadwillenden zal kijken, niet naar de vakanties van gewone burgers.

Haha, leest u dat? Hij belooft - nee, beweert! - dat ze alleen zullen kijken naar informatie van 'kwaadwillenden.' De andere informatie wordt alleen maar opgeslagen omdat het kan. Daar gebeurt verder niets mee. Nu niet, nooit niet.
Nou ja, dat laatste kan hij natuurlijk niet garanderen, maar hé, maar wat maakt het uit? U weet toch net zo goed als ik dat de overheid prima te vertrouwen is en dat ministers hun woorden altijd gestand doen - zeker als het de privacy van burgers betreft?
Hoor ik daar iemand in de straat roepen dat wij zo dom niet zijn? Ah. Juist. Dat dacht ik al.
Volgens Opstelten is er 'harde actie' nodig om moslimextremisten en hun hatelijke ideologie te bestrijden. Dat klopt 100%. Niemand die daar iets van zal zeggen. Helaas is deze manier daarbij totaal niet effectief. Hierdoor verzamelt de staat namelijk enorm veel data van miljoenen mensen die niets verkeerd hebben gedaan... en dat ook niet zullen doen. 
Kortom, Opsteltens plan slaat nergens op. Het is helemaal niet nodig om de reisgegevens op te slaan van alle Nederlanders, en het is ook nog eens een grove schending van onze vrijheid (en rechten). De overheid moet zich richten op het bestrijden van wannabe jihadisten; dat kan en moet op een manier waarbij de natuurrechten (als liberaal moet Opstelten daarin geloven) van u en mij beschermd worden. De minister begrijpt natuurlijk ook best dat deze maatregel eigenlijk niet kan, maar hij hoopt dat de andere partijen nu even niet opletten en plots voor zijn plan stemmen om Nederland meer en meer te doen lijken op het Engeland van 1984 (George Orwell).
Nee dus. Dit wetsvoorstel is volstrekt onnodig, immoreel, en eigenlijk gewoon schandalig. Het is zo erg dat ik er bijna voor zou pleiten om een motie van wantrouwen tegen deze minister. Dit soort goedkoop opportunisme om de staat nog groter en machtiger te maken dan die al is, is namelijk volkomen onacceptabel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten