Kameroen sluit grens met Nigeria

Geen categorieaug 19 2014, 21:00
Ebola virus
De regering van Kameroen heeft besloten om haar grens met buurland Nigeria te sluiten wegens besmettingsgevaar met het ebola-virus. Het virus heeft in Nigeria aan vier mensen het leven gekost. Er zijn zeker 12 gevallen vastgesteld. Om verdere verbreiding van het dodelijke virus te voorkomen heeft de Kameroense regering besloten de grenzen dicht te gooien.
Eerder vandaag werd melding gemaakt dat het virus ook al in Duitsland gesignaleerd zou zijn. Een vrouw die net uit Afrika kwam liet weten dat ze vermoedde met ebola te zijn besmet. Het lijkt me dat er voorlopig een totaal reisverbod moet worden afgekondigd vanuit de Afrikaanse landen waar het virus heerst. Zeker naar Europa toe.
Gelukkig ziet ook de Wereld Gezondheids Organisatie de importantie daarvan in. Zij heeft de landen waar de ziekte heerst (naast Nigeria ook Guinee, Liberia en Sierra Leone), aangeraden alle mensen te onderzoeken die per vliegtuig, auto of boot willen vertrekken. Iedereen die mogelijk met het virus is besmet, moet worden tegengehouden. Heel verstandig, dunkt me.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten