Kanker dodelijker dan hart- en vaatziekten

Geen categorieaug 20 2014, 18:00
Europa.

Kanker is in delen van Europa voor het eerst dodelijker dan hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit sterftecijfers over de afgelopen tien jaar in 52 Europese landen. Britse epidemiologen presenteren de gegevens vandaag in het European Heart Journal.

Een onderzoeksteam van de Universiteit van Oxford toont in een analyse aan dat kanker bij mannen in tien landen meer doden veroorzaakt dan hart- en vaatziekten: in Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Israël, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Spanje en San Marino.

De reden? Mensen - met name mannen! - worden zich er steeds bewuster van dat hart- en vaatziekten erg gevaarlijk zijn. De overheid en dokters doen meer aan preventie, wat ook voor individuen zelf geldt. Mensen zijn er dus bewust mee bezig.
Toch is er een maar: hart- en vaatziekten zijn nog wel doodsoorzaak nummer één voor vrouwen. Die lijken zich namelijk vooral bezig te houden met borstkanker en dergelijke ziektes, en hebben - blijkbaar - niet door dat ook zij vatbaar zijn voor hart- en vaatziekten.

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten