Leestips! De zaterdagbijlage van 2 augustus 2014

Geen categorieaug 02 2014, 10:00
Op zaterdagen zal de redactie van DDSFI proberen u wekelijks een portie leesvoer voor het weekend mee te geven:
Tien artikelen die wij gaande de week selecteren uit de vloed van stukken over 'de toestand in de wereld': onze Zaterdagbijlage. Soms zullen dit artikelen zijn over zaken die niet aan bod zijn gekomen, andere vertegenwoordigen een visie die niet de onze is, maar desalniettemin van belang om kennis van te nemen en weer andere zijn bedoeld als 'kennisoverdracht'.
Christopher Whalen legt uit hoe China overal ter wereld 'bubbles' creëert.
De Duitse topeconoom en directeur van het prestigieuze economisch onderzoeksinstituut Ifo te München over het in zijn ogen verkeerde beleid van de ECB.
De Duitse financieel journalist Frank Stocker over de enorme consequenties van Draghi's OMT-programma.
De Nederlandse sinoloog Ian Buruma stelt in de Frankfurter Allemeine dat als 'Europa' er niet in slaagt 'solidariteit' af te dwingen, het Europese eenwordingsproject flopt.
Aardige analyse van Dietmar Neuerer van het Handelsblatt over hoe de nieuwe professorenpartij AfD de liberale FDP 'oppeuzelt'.
Twee journalisten van het Duitse Handelsblatt zetten de voor- en nadelen van interne revaluatie op een rij. Maar zoals ik dinsdag heb laten zien heeft Duitsland vanzelfsprekend geen hogere lonen nodig, maar een hogere rente.
Hamid Furuqee beantwoordt de vraag of we bang moeten zijn voor hogere rentes. Niet als hogere economische groei de reden is..
DFT-columnist Richard Abma analyseert de Europese rente-markt.
Leonid Bershitsky legt op Bloomberg uit, dat de gepresenteerde werkloosheidscijfers verhullen dat er steeds meer mensen in lage, slecht betaalde banen terechtkomen.
Edward Hadas legt op Reuters uit dat de ene bank de andere niet is.
Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten