Leestips! De zaterdagbijlage van 30 augustus 2014

Geen categorieaug 30 2014, 10:00
Op zaterdagen zal de redactie van DDSFI proberen u wekelijks een portie leesvoer voor het weekend mee te geven:
Tien artikelen die wij gaande de week selecteren uit de vloed van stukken over 'de toestand in de wereld': onze Zaterdagbijlage. Soms zullen dit artikelen zijn over zaken die niet aan bod zijn gekomen, andere vertegenwoordigen een visie die niet de onze is, maar desalniettemin van belang om kennis van te nemen en weer andere zijn bedoeld als 'kennisoverdracht'
Waar haalt IS het geld vandaan voor haar terreurdaden?
Waar de 'nieuwe mandarijnen' van de Europese Commissie hun geld vandaan halen wordt in dit artikel in Der Spiegel wel duidelijk: een half miljoen euro's voor 4 maanden werk. Niet slecht. Voor een Bulgaar of een Let zijn deze bedragen sowieso een fortuin. De levensstandaard in een land als Bulgarije scheelt een factor 7 tot 8 met NL...
DFT-columnist Sassen van Elsloo brengt de internationale oliemarkt in kaart.
Een zeldzaamheid: een Libertarische Portugees.
Lars Schall van Matterhorn Asset Management interviewt AEP, die zegt: 'the only way to recover is to break up the euro' (vanaf minuut 20). Enjoy.
Volgens Paul Krugman is de crisis in Frankrijk meer van morele en politieke aard, dan econonisch... *Natuurlijk*
Financieel journalist en auteur Anatole Kaletsky uit zijn zorgen over de almaar stijgende aandelenkoersen. Komt er een correctie door een scherpe rentestijging door de FED?
Paper van Martin Höpner en Mark Lutter van het Max Planck Intituut over dieperliggende oorzaken eurocrisis door constructies van arbeidsvoorwaarden, die zelf diepe historische wortels hebben en niet maar zo even opgeheven kunnen worden. Twee opties: opdoeken of autoritaire interventie in vrije loonvorming.
Hoe anders zijn de commentaren op de geldverruimingsplannen van de ECB in Duitse en Zwitserse kranten. Hier het commentaar van de Frankfurter Allgemeine.
Eén van de zaken die moet veranderen is dat steeds maar weer een uiterst beperkt groepje financieel adviseurs wordt geraadpleegd. Naast Goldman Sachs nu worden de 'onberispelijke' adviseurs van Black Rock weer ingehuurd door ECB om de waarde van ABS (Asset Backed Securities) te bepalen, terwijl ze zelf belanghebbend zijn. Hoe ben je dan bezig?
Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten