Lingo gaat mogelijk toch door

Geen categorieaug 01 2014, 15:14
Waarom moet een publieke omroep zo'n spelprogramma uitzenden?
Heel veel bejaarden en andersoortige verveelde types raakten een paar dagen geleden in paniek. Lingo zou namelijk stoppen. Het spelprogramma dat uitgezonden wordt op Nederland 2 zou ein-de-lijk aan de kant worden geschoven door de publieke omroep. Het was wat. Paniek alom, onrust, oh nee wat moeten we nu doen?
Afgelopen woensdag kwam Lucille Werner langs bij Knevel en Van den Brink om uit te leggen dat het allemaal nog meevalt. Lingo stopt in september namelijk wel op Nederland 2, maar er is nog 'hoop' voor eerder genoemde bevolkingsgroepen die het blijkbaar fantastisch vinden om op uw en mijn kosten naar een entertainment programmatje te kijken.
"Nou dat stopt nog niet zomaar." Ook eind september "is er nog wel een kans. Het stopt op Nederland 2, maar Lingo in zijn geheel... het doek is nog niet gevallen voor Lingo. Het stopt wel op Nederland 2 eind september."
Later legde ze uit dat Lingo eerst naar Nederland 2 ging omdat De Wereld Draait door naar Nederland 1 ging, waar het prima presteerde (en de switch dus terecht was). Vervolgens had Lingo het heel lastig tegen de actualiteitenrubriek van Nederland 1, te weten EenVandaag. "We zitten daar niet lekker," aldus Werner.
"Waar de AVRO-TROS nu mee in gesprek is, is Nederland 1." Ze overwegen het om er dan een zomershow van te maken. Dat zou dus inhouden dat Lingo na 25 jaar gewoon blijft bestaan. Voor Lucille is dat geweldig: "Voor heel veel mensen is het hét moment van de dag." Volgens haar zouden hele studentenhuizen met het bord op tafel voor de TV zitten om samen gezellig Lingo te kijken.
De aanwezige Dion Graus voegde daar aan toe dat het hem ook was opgevallen dat met name ouderen er "de hele dag naar uitkijken." Ja, ja, ze gaan het allemaal vreselijk missen. En dus is het blijkbaar een prima idee als Lingo teruggaat naar Nederland 1.
Wacht eens even: dat mensen ernaar uitkijken is hartstikke leuk, maar waarom moet er belastinggeld aan worden besteed? Het is een entertainmentprogramma. Als het werkelijk zo succesvol is kan het ook prima presteren op, u zag hem al aankomen, een private zender. Waarom onderhandelen de programmamakers niet met RTL 4, RTL 5, RTL 7, of SBS6 over de mogelijkheden om Lingo daar onder te brengen?
Blijkbaar komt dat niet eens op bij de dames en heren programmamakers van de publieke omroep. Het moet te zien zijn op de publieken. Waarom? Tsja. Omdat het daar 'altijd' is geweest. Dat het televisieaanbod veel groter is geworden en dat de tijden zijn veranderd doet daar wat hen betreft niets aan af. Welnee, wat eens op de publieke omroep is moet daar altijd blijven. Punt.
Reden eens te meer om de hele publieke omroep op de schop te nemen. Haal alle entertainmentprogramma's er weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten