Obama belt met Poetin

Geen categorieaug 01 2014, 21:00
Moeizaam telefoongesprek
De Amerikaanse president Barack Obama heeft vanavond Nederlandse tijd telefonisch contact opgenomen met zijn Russische ambtgenoot. Het was de eerste keer sinds de vreselijke ramp met vlucht MH17 dat beide wereldleiders elkaar rechtstreeks spraken.
Naar verluidt was het geen gesprek over koetjes en kalfjes en verliep het gesprek moeizaam. Volgens een woordvoerder van Het Witte Huis heeft Obama zijn bezorgdheid over de ontstane situatie in Oost-Oekraïne aan de Russische president overgebracht en benadrukt een diplomatieke oplossing te willen bereiken. Poetin op zijn beurt stelde dat de westerse sancties tegen Rusland 'contraproductief' zijn. Beiden waren het wel eens over de noodzaak van een onmiddellijk en duurzaam staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne.
Dat laatste is natuurlijk verreweg het beste en het valt te hopen dat die vreedzame oplossing inderdaad langs diplomatieke weg gevonden kan worden, rekening houdend, met ieders belang. Niemand zit te wachten op een escalatie, ook geen langdurig economisch handelsconflict, laat staan een heuse wereldoorlog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten