Omtzigt: wat te doen met Nederlandse ISIS-terroristen?

Geen categorieaug 08 2014, 21:00
Goede vraag.
Zoals wel vaker heeft Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) als één van de weinigen het lef om het kabinet lastige vragen te stellen over, in dit geval, ISIS. Wat, vraagt hij zich af, is het kabinet van plan te doen met Nederlandse ISIS-strijders?

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt wil weten wat voor consequenties het kabinet trekt als blijkt dat Nederlandse strijders van IS (voorheen ISIS) betrokken zijn bij de verdrijving en verhongering van de leden van de religieuze Yezidi-minderheid in Noord-Irak. “Als in Noord-Irak sprake is van genocide, raakt dit de Europese Unie recht in het hart. IS telt namelijk honderden strijders met een Duits, Frans, Brits en Nederlands paspoort”, zegt Omtzigt tegenover NU.nl.

Inderdaad, wat zijn Rutte en Timmermans van plan om daar aan te doen, wat de Nederlanders betreft? Overleggen zij ook met onze Europese bondgenoten over de mogelijk te nemen stappen tegen deze individuen? Of laten ze het voor wat het is en halen ze daarmee deze terroristen, hun ervaring, misschien hun wapens, en hun hatelijke ideologie binnenkort naar Nederland?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten