Russische moeders boos om Poetins Oekraïnebeleid

Geen categorieaug 28 2014, 16:00
Kremlin speelt vals.
Moeders van dienstplichtige soldaten, die hun zonen uitgestuurd zien worden naar Oekraïens gebied om daar in één of ander smerig politiek-militair spelletje mee te spelen, zijn boos op Poetin. En geef ze eens ongelijk:

En nu beginnen ook  moeders van soldaten zich publiekelijk te roeren. De leugens en de doofpotpolitiek over de verschrikkingen die Russische dienstplichtigen in de twee Tsjetsjeense oorlogen (1994-1999) moesten ondergaan leidden destijds tot het ontstaan van "Comités van moeders van soldaten". Die zetten zich actief in om de waarheid boven tafel te krijgen en beginnen dat nu opnieuw te doen.

Op 27 augustus gaf Ludmilla Bogatenkova van het "Comité Moeders van soldaten" op een vrij radio-station details over een lijst met de namen van vierhonderd gewonde en gesneuvelde soldaten. De meesten dienden bij de gemotoriseerde brigades uit Voronezh-Shumlensk (Zuid Ossetië), Shali (Tsjetsjenië) en de Shatoii (Tsjetsjnië). Enkele dagen daarvoor verschenen berichten over honderden gewonde soldaten die in ziekenhuizen in Sint Petersburg en in steden langs de grens met Oekraïne worden verpleegd.

Voor zover het nog niet duidelijk is, wordt het u aan de hand van bovenstaande alineas wel duidelijk: Poetin is een bedrieglijk en verraderlijk monster. Het Westen zou niet moeten rusten tot die man in een zwartwit-gestreepte pyjama z'n dagen mag slijten in een sobere gevangenis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten